Sviatočný čas, kedy nám na stole rozvoniava chutné jedlo a stretnutie s najbližšími sa neujde bez sladkého potešenia. Plánujete aj tento rok upiecť dobroty pre rodinu a blízkych? Okrem klasických medovníkov, stavte aj na koláče a torty, ktoré sa budú dokonale vynímať na vašom vianočnom stole. Lahodnú chuť bude striedať aj krásny dizajn, ktorý poslúži aj ako sviatočná dekorácia. Nechajte sa inšpirovať naším výberom. Nechýbajú v ňom ani obľúbené ingrediencie ako vanilka, karamel, biela čokoláda či pistácie.
Perníková torta s tvarohovou polevou z mascarpone
Medovníkový koláč s krémovou polevou Mascarpone je vábivým nielen na pohľad, ale aj bohatú chuť. Pripravte sa ohromiť svojich hostí týmto sviatočným dezertom, ktorý vyzerá ako vystrihnutý zo zimnej rozprávky. Vyrobený z krémovej polevy a vyhladený tromi vrstvami hlboko ochutenej perníkovej torty. Pridajte niekoľko jednoduchých cukrových brusníc a čerstvý rozmarín na dokončenie zimného koláča z krajiny zázrakov.

Vegánsky vanilkový koláč s polevou z chai korenia
Tento vegánsky vanilkový koláč bude patriť k tým najlepším, ktoré ste kedy ochutnali. Je krémovo vláčny, vyrobený z ľahko dostupných ingrediencií a pokrytý jednoduchou maslovou polevou. Prepojenie chutí vanilky a polevy z chai korenia vám rozvonia celú miestnosť a dodá pravú vianočnú atmosféru. Recept zvládnu aj začiatočníci a výsledok sa zaručene stane vašou obľúbenou vegánskou vianočnou tortou.

Vysokohorský vaječný koláč
Bohatý maslový koláč z vaječného likéru, ochutený vanilkovým strukom, klinčekmi a čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom. Aby toho nebolo málo, na záver poliaty nadýchaným maslovým krémom z vaječného likéru. Zbiehajú sa vám slinky už len pri čítaní ingrediencií a pohľade na túto vysokohoroskú tortu? Tradíciu vaječného likéru môžete tento rok pretaviť do ešte lepšej verzie. Nechajte sa inšpirovať.

Pistáciovo –pomarančová torta
Pozostáva z pomarančových základov s nasekanými pistáciami, ktoré sú namočené v pomarančovom sirupe. Nechýba ani vyšľahaný pistáciový krém a maslový krém z bielej čokolády ako obal. Aj dekoráciu- vianočný stromček môžete vyrobiť z maslového krému. Ten sa v podstate na tortu „strieka“ v rôznych tvaroch, aby sa vytvoril mierny 3D efekt. Táto technika je obzvlášť populárna pre abstraktné vzory a kvety. Cukrové hviezdy dotvoria toto umelecké dielo do dokonalého konca.

Karamelizovaná zimná torta z bielej čokolády
Nadýchaná biela torta pokrytá krémovou polevou z karamelizovanej bielej čokolády. Karamelizácia bielej čokolády je jednoduchý proces, ktorý dodáva neuveriteľnú chuť. Ozdobte ju snehovými vločkami, čerstvým rozmarínom a snehovou nádielkou posypového cukru. Tento sviatočný dezert bude patriť k najlepším koláčom, aké kedy ochutnáte.

Pavlova torta s mandarínkami
Lahodná torta z pečeného krému z vyšľahaných bielok, zdobená šľahačkou a ovocím patrí k obľúbeným receptom v mnohých domácnostiach. Nechajte sa inšpirovať slovenskou cukrárkou známou pod pseudonymom Kolachella, posuňte klasický recept na vyšší level a ozdobte ju čerstvými mandarínkami. Základom tejto glutenfree tortičky je nájsť chutné mandarínky bez kôstok. Ak túžite po vianočnom koláči na vašom sviatočnom stole, ale nemáte dosť kreativity a zručnosti na pečenie, objednajte si ho u šikovnej Slovenky.
