Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 8. december 2023

Lamington dezert: TOP zimný recept podľa Kolachella

Hľadáte recept na šťavnatý dezert, ktorý je ideálnou voľbou pre zimné chvíle a navyše vydrží dlho v chladničke? Slovenská cukrárka Renáta Hečková z Kolachella Cake Studio vás naučí upiecť lahodný lamington rez s malinovým džemom.

Lamington dezert: TOP zimný recept podľa Kolachella

Koláč lorda Lamingtona

Podľa Queensland Government House vytvoril lamington šéfkuchár ôsmeho guvernéra štátu Lord Lamington, aby nakŕmil nečakaných návštevníkov. Táto austrálska kulinárska ikona je od roku 2006 dokonca poctená vlastným Národným dňom Lamingtonu, ktorý v kalendári nájdete 21.júla. Lahodný rez s malinovým džemom si vďaka receptu talentovanej cukrárky Renáty môžete pripraviť v pohodlí domova aj vy.

RECEPT: LAMINGTON REZ s malinovým džemom ( celkovo 20 ks )

KORPUS:

  • 4 vajcia
  • 250 gramov krupicového cukru
  • 250 gramov múky
  • 65 gramov rastlinného oleja
  • 170 gramov mlieka ( môže byť aj rastlinné)
  • 2 čajové lyžice prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli

DŽEM:

  • 350 gramov malín ( mrazených napr. )
  • 100 gramov cukru

POLEVA:

  • 80 gramov masla
  • 250 gramov smotany na varenie 12%
  • 50 gramov kakaa
  • 400 gramov práškového cukru
  • 300 gramov strúhaného kokosu

Štvorcová forma 20x20

Teplota a doba pečenia 160 st. Celzia - cca 35-40 minút

POSTUP: Vajcia šľaháme s cukrom na stredne vysokých otáčkach minimálne 15 minút. Objem hmoty by sa mal až strojnásobiť. Na tri etapy sypeme suché ingrediencie ( zmiešanú múku s kypriacim práškom a soľou) a mokrými ingredienciami ( mlieko a olej). Vylejeme do vystlanej formy 20x20 cm a pečieme pri 160 st. Celzia cca 35-40 minút.

PRO TIP - Po vyliatí cesta do formy, lyžicou dotiahneme cesto do horných rohov. Po upečení necháme vychladnúť, zabalíme do fólie ( ideálne ešte vo forme) a odložíme na pár hodín do chladničky. Tento krok nám zabezpečí extra vláčne cesto. Na prípravu malinového džemu varíme do zahustnutia maliny ( kľudne i mrazené s cukrom) . Trvá to približne 10 minút, za občasného miešania, aby vám neprihorel. Korpus vyberieme z formy, rozkrojiíme na polovicu a vložíme jednu polovicu do formy. Natrieme teplým džemom a zlepíme druhým plátom. Zabalíme, zaťažíme a odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň si naznačíme na jednej strane 5 a druhej 4 časti a tak získame 20 rezov. Všetky ingrediencie na polevu zohrejeme v hrnci a namáčame kocky do horúcej polevy, obvláľame v kokose. Odložíme do chladničky zatuhnúť a vychutávame aj týždeň.

VIDEO RECEPT nájdete na našom instagramovom profile @topfashionmagazine. 

Kolachella Academy

Zaujal vás tento recept a chceli by ste sa naučiť viac? Renáta Hečková, ktorá stojí za značkou Kolachella, aktuálne spustila onliny kurzy vhodné pre všetkých začiatočníkov, ale aj pre tých, ktorí si radi otvoria obzory v nových oblastiach.

„V projekte Kolachella Academy a našich kurzoch ( či už online alebo individuálnych u nás v štúdiu) sa venujeme predovšetkým základom a dôležitým aspektom v oblasti správneho skladania a vyrovnávania toriet, ale aj jednotlivým ingredienciám a ich vzájomným reakciám v tortách. Naše kurzy sú venované nielen úplným začiatočníkom, ale aj milovníkom pečenia, ktorí chcú vylepšiť svoje doterajšie techniky. Vďaka znalostiam sa vyvarujete mnohým chybám a posuniete svoje zručnosti,“ dodáva Renáta Hečková z Kolachella Cake Studio.

Online kurz v Kolachella Academy si môžete zakúpiť na e-mailovej adrese academy@kolachella.sk
    2722

    Súvisiace články