Škola varenia Chefparade privítala v svojej jedinečnej kuchyni tím magazínu Top Fashion a jeho obchodných partnerov.
Všetci sme si večer plný dobrého jedla a zábavy užili najmä vďaka úžasnej spoločnosti ľudí, ktorá sa pri tejto príležitosti zišla. Ešte raz ďakujeme všetkým, čo prijali naše pozvanie a prišli s nami objaviť chute a vône exotického Thajska. Za pohostinnosť a nezameniteľnú atmosféru ďakujeme škole varenia Chefparade, www.chefparade.sk.
Na záver sa s vami podelíme o jeden z receptov.
Polievka Tom Yum
Pôvod: Thajsko
Ingrediencie:
1 lyžica pasty Tom Yum
2 lyžice oleja
1 liter vývaru (kurací)
zázvor (nakrájaný na 2 – 3 veľké kúsky)*
1 citrónová tráva*
1 lyžica cukru
2 lyžica rybacej omáčky
chilli (nakrájané na drobno)
100 g kreviet
1 – 2 cibule
3 paradajky
1 limetka alebo citrón
šampióny
koriander
Príprava: Na malom množstve oleja krátko orestujeme Tom Yum pastu a podlejeme vývarom. Pridáme zázvor a hrubé kúsky citrónovej trávy. Zľahka prevaríme. Pridáme šampióny, cibuľu, paradajky nakrájané na štvrtiny. Polievku dochutíme rybacou omáčkou, chilli, citrónovou šťavou, prípadne cukrom. Úplne na koniec vložíme do polievky krevety a celé povaríme max. 1-2 minúty, kým krevety zružovejú. Polievku dozdobíme lístkami koriandru.
pripravila: Jana Zajasenská a Sláva Štefancová
recept: www.chefparade.sk