Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 24. apríl 2024

ALCRON Restaurant prináša prémiové plant-forward menu

Ikonický ALCRON restaurant oslávil prvé výročie svojej novej éry. Pri tejto príležitosti si obľúbené miesto všetkých milovníkov gastronómie pripravilo nové zaujímavé menu. Jeho autorom je nový šéfkuchár reštaurácie Alcron, Richard Bielik, osobnosť s bohatými profesijnými skúsenosťami, ktorá prináša svieži vietor na českú gastro scénu.

ALCRON Restaurant prináša prémiové plant-forward menu

Reštaurácia ALCRON po svojom znovuotvorení zamerala svoj koncept plant-forward smerom a ponúka modernú kuchyňu, zloženú z chuťovo bohatých pokrmov na rastlinnej báze. Striktne sa však týmto smerom nevymedzuje, a tak si na svoje prídu aj milovníci mäsa a rýb. Základom plant-forward varenia a stravovania sú zelenina, ovocie, celozrnné obilniny, strukoviny, ovocie a semienka. Tento smer pracuje s väčším množstvom surovín rastlinného pôvodu, nedrží sa však prísne vegánskych ani vegetariánskych zásad. Dôležitý je v tomto prístupe pozitívny vplyv pokrmov na naše zdravie a udržateľnosť, ktorá je aj neoddeliteľnou súčasťou filozofie hotela Almanac X Alcron Prague.

Primárny koncept sa nezmení ani pod taktovkou Richarda Bielika, ktorému je táto filozofia varenia veľmi blízka. Nové menu bude stavať na lokálnych ingredienciách, sezónnosti a prevažne rastlinných jedlách. Richard plánuje intenzívnu spoluprácu s preverenými miestnymi farmármi, ktorých kvalitné produkty by rád zviditeľnil aj u širokej verejnosti.

Komplexné menu

„Mojím cieľom je predstaviť plant-forward pokrmy v atraktívnej podobe. Tak, aby pôsobili lákavo a ľudia túžili po tom ich ochutnať. Držať sa budem svojho tradičného poňatia – pokrmy budú ľahké, intenzívne vychutené, komplexné. Menu bude vychádzať zo sezónnosti a momentálnej inšpirácie. Pravidelne bude obmieňané, aby si hostia mohli užiť rôznorodosť,“ vysvetľuje Richard.

Sezónnosť, inovatívnosť a lokálne suroviny

Nové menu v Alcrone kombinuje sezónnosť s inovatívnym prístupom k lokálnym surovinám aj svetovými trendmi a obľúbenými technikami nového šéfkuchára. Výslednou fúziou sú pokrmy, pri ktorých hostia ocenia nielen lákavý vzhľad, ale aj plnú chuť a prepracovanosť – jednoducho komplexnosť v pravom slova zmysle.

Jednoduchosť a ľahkosť

Okrem stáleho menu, ktorého podoba sa podľa dostupnosti surovín a aktuálnej inšpirácie bude pravidelne meniť, zostane v ponuke Alcronu aj lunch menu. Hlavnou Richardovou víziou pre túto oblasť je jednoduchosť a ľahkosť. Obedové menu by malo plniť atribúty easy-to-eat, easy-to-go a easy-to-prepare. Zároveň však bude spĺňať aj tie najvyššie gastronomické požiadavky hostí Alcronu. Kľúčovú úlohu tu opäť bude hrať sezónnosť, ktorú je možné v tomto poňatí lepšie uchopiť.

Lákavé a chutné pokrmy

Richardovým poslaním je ponúknuť hosťom Alcronu zaujímavú kuchyňu v rodinnom, priateľskom prostredí s otvorenou atmosférou. V prostredí, kam sa budú radi vracať so svojou rodinou, priateľmi aj obchodnými partnermi a kde si vychutnajú lákavé a chutné pokrmy milovníci mäsa bok boku s tými, čo preferujú pokrmy na rastlinnej báze. Príďte sa presvedčiť sami!

Nový šéfkuchár reštaurácie Alcron, Richard Bielik, pre magazín Top Fashion:

ALCRON restaurant prichádza s novým menu. Načo sa v ňom môžu návštevníci tešiť?

Z predkrmov sa môžu naši zákazníci tešiť na parfait zo slovenskej bryndze zo Zázrivej preliaty bielou čokoládou podávanou s gélom z červenej cibule a pyré z marhúľ či tiež na domácu kačaciu šunku z kačacích prsníkov od p. Malečkovej s brusnicami a tatarák z divokého pstruha lososovitého v bio kvalite s uhorkou alebo tiež vegánsky mrkvový šalát. Z hlavného chodu si určite obľúbia moderné poňatie tradičnej kôprovky so zemiakovým konfitom, prepeličím vajíčkom a nakladaným kalerábom alebo smažený karfiol s hľuzovkou a tatarkou s kaparami. Z dezertov sa môžu tešiť na skvelé kremrole zase inak a tiež ryžový nákyp s jahodami a nakladanou rebarborou.

Priblížte nám v čom spočíva koncept modernej kuchyne plant-forward?

Koncept spočíva vo vyzdvihnutí zeleniny, ovocia, strukovín či obilnín a to tým spôsobom, že nutne neeliminujú využívanie produktov živočíšneho pôvodu. Jednotlivé jedlá sú tvorené tak, aby boli komplexne chuťovo vyvážené, ľahko stráviteľné a aby inšpirovali a takisto spĺňali podmienky ako lokálnosť, sezónnosť či tiež twist tradičných jedál z Česka či Slovenska.

Ktoré sezónne suroviny patria aktuálne k vaším najpoužívanejším v kuchyni?

Bryndza, rebarbora, jahody, špargľa, jablká, hľuzovka, jarné kuriatko.

Ak by ste mali vybrať jeden pokrm z nového menu, ktorý by to bol?

Bryndzový parfait s bielou čokoládou, gél z červenej cibule, marhuľové pyré, petržlenový olej, lieskovce a porkový prach, podávame to s domácim toastom.

    1133

    Súvisiace články