Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 6. október 2021

Reserved predstavuje kolaboráciu s poľskou speváčkou Brodka!

Módne kolaborácie sú skvelou príležitosťou na posúvanie hraníc módy a štýlu. Častokrát ide o limitované, unikátne kolekcie, ktoré skvelo dotvárajú moderné šatníky a zároveň prinášajú do outfitov nádych inovatívnosti.

Reserved predstavuje kolaboráciu s poľskou speváčkou Brodka!

Módne kolaborácie sú skvelou príležitosťou na posúvanie hraníc módy a štýlu. Častokrát ide o limitované, unikátne kolekcie, ktoré skvelo dotvárajú moderné šatníky a zároveň prinášajú do outfitov nádych inovatívnosti. Dôkazom toho je aj najnovšia kolaborácia značky RESERVED, ktorá sa spojila s populárnou poľskou speváčkou Monikou Brodkou.

Kolekcia BRODKA x RESERVED je presne taká, aká je tvorba tejto umelkyne - odvážna, extravagantná, no zároveň ležérna a nositeľná. Zosobňuje osobitosť štýlu speváčky, ktorý je výrazne viditeľný aj práve v jej voľbe outfitov a výberu jednotlivých elementov. Tvorcovia kolekcie zároveň priznávajú, že tvorba tejto kolekcie bola založená na kontrastoch bez akýchkoľvek limitov.

ReservedWieczorekBrodkaPartII 9 01 min ReservedWieczorekBrodkaPartII 4 01 min ReservedWieczorekBrodkaPartII 6 01 min

Optimistický brutalizmus

Táto kolekcia bola inšpirovaná architektonickým štýlom brutalizmus, ktorý v Poľsku dominoval v 60. a 70.rokoch, no poznať ho môžete aj zo Slovenska, Česka a ďalších krajín. V kolekcii sa tak vyskytujú odvážne strihy, výrazné detaily štruktúr látok, ale aj grafický charakter jednotlivých prvkov. Zároveň je v kolekcii prítomný motív vĺn, ktorý túto kolaboráciu prepája s najnovším albumom Brodky s názvom Brut. Aj napriek tomu, že brutalizmus je typický svojim ponurým charakterom, v tejto kolekcii sa objavujú aj výrazné, optimisticky pôsobiace odtiene ako oranžová, žltá či pastelovo ružová a fialová. Do toho sa primiešavajú neutrálna hnedá a gaštanová, ktoré posúvajú jednotlivé modely medzi univerzálne kúsky na každodenné nosenie. V kolekcii sa však vyskytuje aj “čierna sekvencia”, pri ktorej sa Brodka inšpirovala jej obľúbeným japonským umelcom a prvkami pochádzajúcimi z kimona.

ReservedWieczorekBrodkaPartII 6 01 min

ReservedWieczorekBrodkaPartII 9 01 min  ReservedWieczorekBrodka 5 01 min 

V kolekcii sa miešajú štýly aj farby, čím nadväzujú na filozofiu mixovania kontrastov. Zároveň sa však kolekcia sústreďuje na multifunkčný charakter každého z kúskov a vytvorená je s myšlienkou jednoduchého vrstvenia. Medzi zaujímavé, transformatívne kúsky patrí napríklad kabát, ktorý sa dokáže zmeniť na vestu, nohavice meniace sa z úzkych na široké či blúzka meniaca sa na sako.

ReservedWieczorekBrodka 9 01 min

ReservedWieczorekBrodka 15 03 min  ReservedWieczorekBrodka 2 01 min 

ReservedWieczorekBrodka 13 03 min

Ako prvé vznikli outfity, ktoré sa objavili vo videách k najnovšiemu albumu Brut. Zahliadnuť sme v nich mohli napríklad oblek inšpirovaný pánskym šatníkom či sivý trench coat. Ďalej však vznikali ostatné kúsky, ktoré si teraz môžeme vychutnať v kompletnej kolekcii, ktorá sa dostala do predaja 28.septembra a dostupná je nielen v kamenných predajniach, ale aj online.

ReservedWieczorekBrodka 33 01 min  ReservedWieczorekBrodka 25 01 min 

Kolekcia so svedomím

Celá kolekcia bola vytvorená s dôrazom na ochranu životného prostredia, čo sa odrazilo vo výbere materiálov, ale aj v samotnej výrobe. Kúsky v kolekcii BRODKA x RESERVED sú preto vyrobené z prírodných materiálov ako alpaka, vlna, hodváb či organická bavlna, ale aj zo špeciálnych látok NAIA ™ a LENZING ™ ECOVERO ™, ktoré sú známe svojou šetrnosťou k životnému prostrediu. Výroba tejto kolekcie zároveň prebehla v Európe, z veľkej časti práve v Poľsku, pričom Brodka sa podieľala na každom kroku výrobného procesu vrátane výberu materiálov.

Foto: Reserved

    853

    Súvisiace články