Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 27. september 2021

Nie všetci ju poznáme, možno nastal práve teraz ten správny čas zmeniť to

Očom bude reč? Možno ste sa už stretli spojmom juta alebo ste ten výraz niekde započuli, ale nemáte sjutou osobnú skúsenosť.

Nie všetci ju poznáme, možno nastal práve teraz ten správny čas zmeniť to

O čom bude reč? Možno ste sa už stretli s pojmom juta alebo ste ten výraz niekde započuli, ale nemáte s jutou osobnú skúsenosť. Poďme to spoločne zmeniť! Pokúsime sa vám v tomto článku priblížiť pojem juta a predstaviť túto, čoraz viac obľúbenejšiu textilnú látku.

juta textil využitie

Aká je jej história? Odkiaľ juta pochádza? Čo všetko sa z nej vyrába a prečo patrí v súčasnosti medzi obľúbené textílie? Aké druhy juty existujú?

Obľúbená a populárna vrecovina

Mnohí túto látku nepoznajú, alebo poznajú skôr pod pojmom vrecovina. Juta patrí k lacnejším prírodným mäkkým vláknam a možno aj z toho dôvodu sa pestuje hlavne v rozvojových krajinách. V dnešnej dobe, keď počúvame čoraz viac o znečistenom životnom prostredí a mnohých ekologických katastrofách, sa výrobky z juty dostávajú do popredia vďaka tomu, že juta je veľmi ekologická a šetrná voči životnému prostrediu. Možno povedať, že juta je bio vlákno, ktoré je dokonca recyklovateľné. A aj z toho dôvodu sa čoraz viac stáva tou najlepšou alternatívou k tradičným materiálom.

Existuje viacero druhov juty, azda k tým najznámejším patrí tzv. nepravá juta, ktorá má pôvod v Číne alebo v Bangladéši.

Aké má juta využitie? Hoci ide v prvom rade o textíliu a možno si ju spájame hlavne s textilnými výrobkami, ale napríklad v priemysle sa používa na výrobu papiera alebo na pokrývanie podláh.

Tašky, kabelky či peňaženky z juty – nielen pre dámy

Ak hľadáte kvalitu a pevnosť, a zároveň ste ohľaduplní voči životnému prostrediu, tak juta je pre vás tou správnou voľbou. Najobľúbenejšími výrobkami z juty sú práve jutové tašky, kabelky, peňaženky či tašky cez rameno, ktoré majú radi aj páni. Vyznačujú sa ekologickosťou a odolnosťou.

Môžete si takú štýlovú tašku z juty ušiť aj sami, ak si kúpite jutu – metráž. Navštívte napríklad e-shop Bubulakovo.sk, a rozhodne kúpu juty neoľutujete.

Zdroj obrázka:Bubulakovo.sk

918

Súvisiace články