Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 20. september 2021

Ako správne vrstviť?

Pre obdobie jesene je typické vrstvenie. Po lete sme už nutení siahať po viacerých vrstvách oblečenia, no zároveň chceme vytvárať pohodlné a štýlové outfity.

Ako správne vrstviť?

Pre obdobie jesene je typické vrstvenie. Po lete sme už nutení siahať po viacerých vrstvách oblečenia, no zároveň chceme vytvárať pohodlné a štýlové outfity. Vrstvenie však niekedy dokáže dať zabrať, pomocou týchto tipov vám však pôjde skladanie každého outfitu rýchlo a jednoducho.

@lissyroddyy

Začnite od spodu

Úplne najzákladnejším krokom pri správnom vrstvení by mal byť dobrý výber spodnej bielizne. Aby sme sa cítili v akomkoľvek outfite dobre, výber vhodnej bielizne je viac ako nevyhnutný. Pokiaľ teda plánujete vytvoriť priliehavý outfit, dajte si záležať na tom, aby vám spod jednotlivých kúskov nevytŕčali švy alebo ramienka. Skvelým kúskom je napríklad bežná podprsenka určená n a nosenie pod rôzne tričká, ktorá by vám mala dokonalo sadnúť. Bezšvové kúsky ako tielka a nohavičky sa takisto v tomto prípade zídu. Pokiaľ plánujete obliecť si kúsok, ktorý môže byť priehľadný, stavte na spodnú bielizeň v telovej farbe.

clairerose@clairerose

Vytvorte si vzorec

Ak začnete bližšie sledovať rôzne módne ikony, všimnete si, že pravidelne využívajú podobné vzorce outfitov. Vzorec tvoria kúsky, v ktorých sa cítia dobre a zároveň vystihujú ich štýl a osobnosť. Na to, aby ste si vytvorili vlastný vzorec, mali by ste sa zamyslieť nad tým, čo najradšej nosíte. Pokiaľ preferujete džínsy, tričko a tenisky, svoj vzorec by ste mali postaviť práve na týchto kúskoch, ktoré následne už len doplníte podľa nálady - napríklad sakom sa kabelkou do práce, alebo športovou mikinou a šiltovkou na voľný čas. Ak však najradšej nosíte šaty, váš vzorec by mal byť postavený okolo nich. Takto si každý z nás dokáže vytvoriť svoj vlastný vzorec, ktorý vám garantuje, že to, čo máte na sebe bude v prvom rade pohodlné. Podľa toho následne dokážete omnoho rýchlejšie vytvárať rôznorodé outfity, ale aj vaše nákupy budú omnoho efektívnejšie.

georginalennon1 @georginalennon1

Kvalita materiálov

Vaše outfity a vrstvenie vôbec nemusia byť prešpekulované. Pri vrstvení to platí ešte omnoho viac pretože outfity môžu veľmi jednoducho skĺznuť do prekombinovanosti. Bez ohľadu na to, aký štýl vám je najbližší, záležať by ste si mali dať najmä na kvalite materiálov a spracovaní jednotlivých kúskov. Práve kvalita a nadčasový charakter je to, čo vám umožní vytvárať štýlové outfity s luxusným nádychom, aj v prípade, že preferujete jednoduchý a minimalistický prístup. Stavte preto na zákaldné kúsky v kvalitných materiálov a hľadajte najmä tie prírodné, ktoré zabezpečia najvyšší level komfortu nosenia. Investujte do bavlnených tričiek, ktoré sa nezničia po druhom vypraní, do koženej bundy, ktorá s vami prežije dekády alebo do lodičiek, v ktorých budete môcť pobehať celé mesto a rôzne akcie.

lydiajanetomlinson

Pravidlo troch kúskov

Skvelým štartovacou stratégiou v prípade, že s vrstvením začínate, je pravidlo troch kúskov. Aby ste sa vyhli prekombinovaniu outfitu, vyberte si maximálne tri kúsky, na ktorých postavíte outfit. Jedným z nich môže byť kúsok, ktorý máte radi a viete, ako v akom stylingu vám pristane. Druhým zase môže byť kúsok, ktorý ste dosiaľ nemali možnosť nosiť alebo vám robí problém jeho styling. Prepojiť ich môžete univerzálnym kúsok, ktorý ich prepojí.

cocobeautea@cocobeautea

Pravidloch troch kúskov je skvelé pre všetkých začiatočníkov a pomáha im predísť vytvoreniu looku, ktorý je jednoducho “too much”. Aplikovať sa dá na rôzne príležitosti, od formálnych akcií až po voľné chvíle.

 jessicaskye @_jessicaskye_

Pokiaľ si nie ste vo vrstvení úplne istí, vyhnite sa zo začiatku aj kombinovaniu vzorov. Dnes je to síce trendy záležitosť, no nie každý má takéto pokročilé vrstvenie v oku. Základné farby a jednofarebné kúsky sú však pri každom vsrtvení zárukou úspechu.

Foto: Instagram

1000

Súvisiace články