Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 23. júl 2021

Slnečné okuliare pre každý typ tváre

Vybrať si tie správne okuliare nie je vždy jednoduché, ani v prípade, že ich vyskúšat stovky. Nestačí sa totiž riadiť trendami, ale je potrebné poznať svoju tvár a jej silné stránky.

Slnečné okuliare pre každý typ tváre

Vybrať si tie správne okuliare nie je vždy jednoduché, ani v prípade, že ich vyskúšat stovky. Nestačí sa totiž riadiť trendami, ale je potrebné poznať svoju tvár a jej silné stránky. Podľa typu tváre si dokážete najlepšie vybrať to, čo vám pristane a do svojho šatníka tak pridáte kúsok, ktorý s vami vydrží dlhé roky.

Okrúhla

Pri tomto type tváre sa môže javiť, že sú všetky šrty koncentrované na malej ploche a blízko seba. Práve preto by sme si mali vyberať okuliare, ktoré opticky pridajú medzi jednotlivé črty tváre viac priestoru. Hodia sa im okuliare, ktoré využívajú zaujímavé uhly, napríklad cat-eye tvary, pilotky alebo hranaté okuliare. Okrem toho sa im hodia aj oversized modely, prípadne kúsky s výrazným rámom, ktoré dotvoria efekt priestoru.

 @matildadjerf

Naše tipy:

ZARAZARA  Ray BanRay-Ban 

Oválna

Ak ste majiteľkou oválnej tváre, gratulujeme, hodí sa vám takmer hocičo. Keďže máte viac priestoru medzi čelom a bradou, nemusíte sa veľmi zaoebrať výberom rámov, stačí si vybrať, čo sa vám páči. V tomto prípade sa môžete viac zoberať iným parametrom, ktorým je odtieň pokožky. Pokiaľ máte skôr teplejší odtieň, budú sa vám hodiť farby skla so zelenými a žltými podtónmi, zatiaľ čo studenším typom pristanú ružové alebo modré. Čo sa týka rámov, teplejším tónom sa hodí zlatá, hnedá, červená, hnedá aj broskyňová a studenším zase čierna, sivá alebo modrá.

leoniehanne@leoniehanne 

Naše tipy:

CelineCeline  ZARA 2ZARA 

Hranatá

Hranatú tvár charakterizuje výraznejšia sánka, v kombinácii s rovnejšou líniou vlasou, čo vytvára efekt hranatej tváre. Aby ste tieto “hrany” zjemnili, siahnite po oválnych tvaroch okuliarov, ktoré prinesú viac oblosti a kriviek. Krásne sa k nej hodia aj oversized modely, ktorá na širšej tvári skvelo vyniknú. Siahnite po pilotkách, ak máte radi klasiku a ak sa nebojíte experimentov, pokojne choďte do úplne okrúhlych modelov.

xeniaadonts@xeniaadonts 

Naše tipy:

MangoMango  GivenchyGivenchy 

Srdiečková

Tvár so srdiečkovým tvarom je typická širším čelom a úzkou bradou. Oproti oválnej tvári je menšia. Pri výbere okuliarov by ste sa mali zamerať na zvýraznenie svojich črtov tým, že upriamite pozornosť na bradu. Takýto efekto dosiahnete napríklad cat-eye okuliarmi. Pokiaľ máte špicatejšiu bradu, ktorý by ste radi vybalansovali, siahnite po okrúhlych okuliaroch. Skvelou voľbou sú aj okuliare s výrazným vrchným rámom, ktoré upriamia pozornosť na oči. Univerzálnym pravidlom pri tomto type tváre je vyhnúť sa “slzičkovému” modelu.

vanessahong@vanessahong

Naše tipy:

Saint LaurentzSaint Laurent  Mango 2Mango 

Foto: Instagram, archív značiek

791

Súvisiace články