Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 11. jún 2021

Šperkové trendy na leto

Toto leto bude do veľkej miery patriť retro trendom. Podobne to bude aj v prípade šperkov, ktorých dizajn je častokrát inšpirovaný históriou.

Šperkové trendy na leto

Toto leto bude do veľkej miery patriť retro trendom. Podobne to bude aj v prípade šperkov, ktorých dizajn je častokrát inšpirovaný históriou. Túto sezónu ide o nedávnu minulosť a obdobie začiatku rokov 2000. Tešiť sa tak môžeme na farebné korálky, plastové kúsky či kvetiny. Pôjdete do toho?

@emnitta

Korálky

Ak ste ich začiatkom rokov 2000 nenosili, určite to túto sezónu napravte. Farebné korálky môžu byť vyrobené zo skla či plastu a jednotlivé korálky môžu byť buď uniformné alebo asymetrické. Kombinujú sa aj rôzne tvary korálkov, ktoré počiarkujú dobrodružnú povahu takýchto dizajnov. Keďže ide o retro doplnky s výrazne infantilným nádychom, neprežeňte to s nimi. Skombinovať môžete samozrejme niekoľko kúskov naraz, no zvyšok vášho stylingu by mal ostať čo najjednoduchší. Ide o ideálnu voľbu na nosenie počas voľných dní a ideálne v rámci dovolenkovej módy, kedy sú dobrodružnejšie kúsky doslova žiadané.

dualipa@dualipa

Plastové prstene

Farebné, masívne prstene, ktoré takisto môžete poznať z minulosti sú späť. Vďaka svojmu tvaru dokážu do každého outfitu priniesť dávku retro štýlu, ktorý skvelo doladí akýkoľvek letný look. K takýmto prsteňom sa hodí celkovo old-school styling, pokojne ich môžete ladiť do street-wearu alebo hip-hopového štýlu. Hodia sa ku teniskám, širokým džínsam a šatkým vo vlasoch. Ide o ideálne kúsky na ozvláštnenie letných outfitov a nostalgickú spomienku na začiatok nového milénia.

anaasaber@anaasaber

 

 

Kvetiny

Veľmi jednoduchým spôsobom, ako priniesť retro nádych inšpirovaný rokmi 2000 sú margarétky. Tieto kvetiny sú aktuálne veľmi populárne a nosia sa nielen na oblečení, ale aj na nechtoch a rôznych doplnkoch. Najnovšie sa objavili aj v šperkoch, kde sa nosia v najrôznejších formách a verziách. Najzaujímavejší look je v plastovom vyhotovení, ktorý priamo nadväzuje na retro trendy a prináša do každého outfitu hravosť, veselosť a dievčenskosť.

jaynebaily@jaynebaily

 

 

Gýčová nostalgia

Tento trend je pre tie odvážnejšie z nás, ktoré radi experimentujú s trendami, ktoré sú tak trochu na hranici. Gýčovo pôsobiace šperky s výrazných kovových tónoch častokrát doplnené výraznou siletou a detailmi, ale aj farebnými kamienkami a inými prvkami. Takéto kúsky sú založené na maximalizme s trblietavým, lesklým a zároveň hravým efektom, ktorý môžu dopĺňať aj smajlíky, rôzne symboly či písmená.

nnennaechem@nnennaechem

 

 

Telové retiazky

Ak radi zájete ešte o niečo ďalej, určite túto sezónu nevynechajte telové retiazky! Obľúbili si ich mnohé známe osobnosti, ktoré nimi dopĺňajú najmä svoje plavkové a plážové outfity, avšak tí kreatívnejší sa vynájdu aj v rámci bežného, každodenného outfitu. Body chains môžete jednoducho hodiť cez tielko, košeľu, šaty, či dokonca nohavicové kostýmy a elegantné vesty. Nosia sa najrôznejšie modely od jednoduchých retiazok až po hrubšie a výraznejšie kúsky či dokonca korálkové modely. Vybrať si môžete to, čo vám vyhovuje najviac a pokojne dotvorte svoje letné či dovolenkové outfity takýmto retro detailom.

cassdimicco@cassdimicco

Plechovkový detail

Pamätáte si ešte na to, že na začiatku tohto miléniá sa nosili “plechovkové” detaily v rámci šperkov? Konkrétne otváracia časť plechovky predstavuje skvelý detail, ktorý sa dá aplikovať na náušnice, náramky, prstene a mnoho ďalších kúskov. Tomuto retro trendu takisto podľahlo už mnoho známych osobností na čele s Kylie, ktorá siahla po náušniciach. Tento detail je skvelý pre tie z nás, ktoré až také odvážne nie sú, no pritom majú chuť an dobrodružnejší kúsok. Na jednej strane je nenápadný, no na tej druhej efektný.

kyliejenner@kyliejenner

Foto: Instagram

 

820

Súvisiace články