Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 8. jún 2021

Udržateľné značky plaviek

S príchodom slnečných dní a uvoľnením opatrení už mnohí z nás pokukujú po letenkách a letných dovolenkových destináciách. K dovolenkovaniu už neodmysliteľne patrí aj kúpanie, relax na pláži pri bazéne alebo rôzne vodné športy.

Udržateľné značky plaviek

S príchodom slnečných dní a uvoľnením opatrení už mnohí z nás pokukujú po letenkách a letných dovolenkových destináciách. K dovolenkovaniu už neodmysliteľne patrí aj kúpanie, relax na pláži pri bazéne alebo rôzne vodné športy. A tieto aktivity sa samozrejme nezaobídu bez plaviek. Aj tie však môžu byť udržateľnejšie a priateľskejšie k životnému prostrediu. Poradíme vám, kde takéto štýlové plavky nájdete.

Hunza G

Značku Hunza G ste už mohli zahliadnuť na mnohých známych osobnostiach od Rosie Huntington-Whiteley až po Kim Karadshian. Svoje produkty vyrába lokálne vo Veľkej Británii a je známa aj minikolekciami, v ktorých využíva zbytové materiály v produktoch ako čelenky či gumičky. Značka je sústredená najmä na plavky a plážovú módu a využíva na to recyklované materiály. Preslávila sa najmä svojou štruktúrovanou látkou, ktorou sa neskôr inšpirovali mnohé svetové značky.

@alexandra__sage / @hunza.g

Sézane

Francúzska značka Sézane si nás získala svojimi romantickými a typicky šarmantnými dizajnmi, ktoré oplývajú nadčasovou ženkosťou. V jej portfóliu nájdete aj plavky, ktoré si vás získajú krásnymi strihmi podčiarkujúcimi ženskosť. Až 70% jej materiálov je ekologických alebo recyklovaných. Produkty sa vyrábajú v certifikovanej farbtike v Tunisku, kde sú zabezpečené férové podmienky.

sezane@sezane

BOLD Swim

V ponuke americkej značky BOLD Swim nájdete nadčasové strihy v krásnych farbách. Každý kúsok pôsobí žensky a odvážne, no pritom ide o elegantne navrhnuté dizajny, ktoré sa skvelo hodia každej postave. Okrem toho, že značka vyrába svoje produkty z ekologického a biorozložiteľného polyamidu, ponúka aj rozšírené veľkosti až do XXXL. Vyrába len jednu, malú kolekciu za rok, pričom nespotrebované kúsky sa opäť použijú na výrobu novej kolekcie.

Medblueresized 1512x

Peony Swimwear

Austrália je doslova zlatou baňou v prípade plavkovej módy a nájdete v nej aj tento poklad s názvom Peony Swimwear. Ide o rodinnú firmu, ktorá prepája ženkosť s udržateľnosťou. Každý jeden kúsok z jej tvorby je vyrobený z recyklovaných a udržateľných materiálov, najmä z ECONYL®, ktorý je vyrobený z regenerovaných vlákien z rybárskych sietí. Dokonca aj ich podšívky, ktoré sú častokrát prehliadané, sú vyrobené z recyklovaného materiálu Repreve®. Záleží jej aj na spôsobe výroby a preto sa plavky vyrábajú len v overených fabrikách a na ekologický aspekt si dáva pozor aj v každej zložke procesu, kým sa plavky dostanú ku konečnému zákaznikovi.

girlnaflower peonyswimwear@girlnaflower / @peonyswimwear

Jade Swim

Značka, ktorá vznikla v Los Angeles si získa každého milovníka nadčasovosti a minimalizmu. Napriek tomu, že vyniká krásnymi strihmi a siluetami, ktoré pôsobia elegantne, využíva aj jemný aspekt provokácie, ktorý dosahuje vďaka dômyselným detailom a skvelej voľbe farieb. Na výrobu plaviek využíva ECONYL® a ďalšie certifikované materiály. Všetko sa navyše vyrába v USA pod drobnohľadom značky, ktorá si dá záležať na tom, aby bola výroba etická. Jade Swim vedie navyše tím pozostávajúci zo žien, ktorý sa snaží tiež prostredníctvom charity podporovať mladé ženy.

jadeswim@jadeswim

Mara Hoffman

Keď sa povie ekologické plavky, mnohým ako prvá napadne práve dizajnérka Mara Hoffman. Priekopníčka v tomto smere si svojimi dizajnmi získala mnohé známe osobnosti, ktoré si obľúbili jej krásnu hru farieb a prácu s potlačami, ktoré dokáže preniesť na udržateľné modely. Plavky sú vyrobené z ECONYL® a Repreve®, zatiaľ čo resort wear, čiže plážové a dovolenkové kúsky sú vyrobené výhradne z ekologických, udržateľných materiálov s certifikátom. V jej portfóliu nájdete jednofarebné, nadčasové klasiky, ale aj pútavé kúsky zahalené do bohatých vzorov.

marahoffman@marahoffman

Foto: archív značiek, Instagram

1252

Súvisiace články