Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 18. máj 2021

Jarné must-have šaty

Pokiaľ ste si zamilovali komfortnú módu, na ktorú sme sa spoliehali takmer celú pandémiu, bude sa vám páčiť trend, ktorý na ňu nadväzuje. Nie je to žiadna novinka, no tento typ šiat sa drží na výslni.

Jarné must-have šaty

Pokiaľ ste si zamilovali komfortnú módu, na ktorú sme sa spoliehali takmer celú pandémiu, bude sa vám páčiť trend, ktorý na ňu nadväzuje. Nie je to žiadna novinka, no tento typ šiat sa drží na výslni. Je komfortný, chic a jednoducho nositeľný. Šaty a lá nočná košeľa sú stále obľúbeným kúskom svetových módnych ikon.

@nitsanraiter

 

Sleeper dress, ako znie populárne pomenovanie týchto šiat, je dokonalou voľbou na dni, keď sa chcete cítiť chic, no zároveň pohodlne. Nepotrebujú premyslený styling ani komplikované doplnky, samé o sebe sú dostatočne zaujímavé na to, aby zažiarili. Väčšina z nich za to vďačí objemným rukávom, volánom či riaseniu, ktoré vytvárajú veľmi ženský a hravý look.

Výhodou týchto šiat je, že samé o sebe vyzerajú skvelo, stačí k nim hodiť sandále a môžete vyraziť. Hodia sa k nim espadrillky, platformové sandále, ale aj športové a masívne kúsky, ktoré sú túto sezónu takisto trendy. Takéto šaty vám umožňujú experimentovať so stylingom a vytvárať zaujímavé romanticko-ženské outfity. Skvelo sa k nim hodí klobúk či už slamený alebo trendy rybársky. Podľa celkového stylingu si ich tak môžete obliecť na rôzne príležitosti - na pikniky, stretnutia s kamarátmi, ale pokojne aj do práce, o dovolenkách a výletoch nehovoriac.

Sleeper dress majú niekoľko podôb, no spájajú ich poznávacie znamenia ako spomínané nazbierané rukávy či riasenie. Nosia sa v mini, midi aj maxi verzii, či už s potlačou alebo bez. Častokrát môžete vidieť model s hrantým výstrihom a off-shoulder strihom, ktorý poodhaľuje ramená. Rukávy pritom môžu byť dlhé alebo krátke, čo poskytuje opäť dávku voľnosti. Tento typ šiat je síce romantický a veľmi ženský, avšak zároveň využiteľný. Objavil sa na scéne už minulú sezónu, no udržal sa na nej až doteraz, pričom to vyzerá tak, že jeho popularita neutícha. Skvelý kúsok na dni, keď sa vám nechce vymýšľať komplikovaný outfit. Pôjdete do toho?

Foto: Instagram

Naše tipy:

Foto: archív značiek

1089

Súvisiace články