Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 14. máj 2021

80’s style: Metalická móda

Patríte k milovníkom retro módy alebo skôr urpednostňujete aktuálne trendy či nadčasový šatník? Ak ste v tej prvej skupine, poteší vás nový, trochu extravagantný trend vytiahnutý z éry 80.rokov.

80’s style: Metalická móda

Patríte k milovníkom retro módy alebo skôr urpednostňujete aktuálne trendy či nadčasový šatník? Ak ste v tej prvej skupine, poteší vás nový, trochu extravagantný trend vytiahnutý z éry 80.rokov. Odvážny, výrazný, avšak zaujímavý trendy určite rozžiari akýkoľvek outfit. Doslova.

@annelauremais

Hovoríme o metalických kúskoch, ktoré boli v 80.rokoch veľmi populárne. Najrôznejšie kovové odlesky a ich farebné variácie sa nosili na šatách, sukniach, bundách či topoch. Teraz sa vracajú na scénu a mnohé módne ikony, ktoré rady experimentujú sa im vôbec nevyhýbajú. Tvoria pomocou nich veľmi zaujímavé outfity, ktoré prinášajú do sveta plného neutrálnych a prírodných farieb trochu divokosti a energie.

Foto: Instagram

Čo však znamená metlická móda? Je v podstate ide o interpretáciu disco štýlu, ktorý bol typický pre obdobie 80.rokov. Patrí sem všetko, čo sa trbliece a blyští, leskne sa má kovové odlesky. Môžu to byť klasické tóny striebornej či zlatej, ale aj mikrotrblietky a lá lurex, kamienky, flitre a podobné aplikácie. Nosia sa na najrôznejšie spôsoby, no ich podstata ich predurčuje na vytváranie odvážnych, pútavých outfitov. Pokojne ich môžete dopĺňať rôznymi vzormi a potlačami, no vytvoriť pomocou nich sa dajú aj sofistikovanejšie a uhladenejšie varianty.

Najjednoduchší spôsob, ako priniesť disco štýl do outfitu moderným spôsobom je pomocou doplnkov, napríklad kabeliek či topánok, ale aj čeleniek alebo šatiek. Takto pridáte outfitu jemný retro nádych bez toho, aby ste sa báli prehnaného výsledku. Výraznejšie outfity zase môžu staviť na netradičnejšie kovové odlesky, napríklad v zelenej, modrej, ružovej či inej farbe. Kombinujú sa síce ťažšie, no výsledok stojí za to.

Aké kúsky v disco štýle teda zvoliť? Pokojne choďte do sukní či blúzok, ktoré sa budú jednoducho kombinovať s nadčasovou klasikou. Ak sa nebojíte experimentov, určite do svojho letného repertoáru pridajte aj metalické plavky, ktoré budú túto sezónu veľkým hitom.

Naše tipy:

Foto: archív značiek

1261

Súvisiace články