Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 11. marec 2021

Móda inšpirovaná baletom

Balet je nádherná, éterická forma umenia. Okrem tanca je jehou neodmysliteľnou súčasťou aj móda a kostýmy, ktoré celý zážitok ešte viac zvýrazňujú.

Móda inšpirovaná baletom

Balet je nádherná, éterická forma umenia. Okrem tanca je jehou neodmysliteľnou súčasťou aj móda a kostýmy, ktoré celý zážitok ešte viac zvýrazňujú. Móda a balet sú skvelým duom, navzájom sa inšpirujú o čom svedčia aj mnohé baletno-módne kolaborácie. Inšpiráciu z baletu by sme však našli aj v našich každodenných outfitoch. Tieto kúsky sú momentálne veľmi obľúbené a ich pôvod by ste našli práve v balete.

Legíny

Niektoré z nás ich nenávidia, iné na nich nedajú dopustiť. To sú legíny, ktoré sú bežnou súčasťou práve baletného umenia, či už tréningov alebo samotných vystúpení. Čo sa týka trendov v prípade legín, je to s nimi ako na hojdačke, raz sú moderné, inokedy nie. Práve teraz však zažívajú vrchol svojej popularity a mnoho módnych ikon zo sveta ich opäť vyťahuje z archívov. Skvelé duo tvoria napríklad s oversized sakom a lodičkami.

@emilisindlev

Topy so zaväzovaním

Skrátené topy so zaväzovaním v páse alebo tesnie pod prsami ste už určite postrehli minimálne na sociálnych sieťach. Aj tento kúsok je inšpirovaný baletom keďže býva bežnou súčasťou tréningových outfitov. Vyberať si môžete z rôznych štýlov a farieb, no ak chcete do svojho outfitu priniesť skutočný baletný nádych, stavte na odtiene bielej, čiernej alebo jemné pastely. Takýto kúsok môžete doplniť ladiacou sukňou, ale pokojne aj klasickými džínsami.

salome.mory@salome.mory

 

 

Elastické čelenky

Jednoduchý, praktický doplnok, ktorý sa stará o výdrž účesov balerín. Elastická čelenka pomaličky nahrádza mäkké čelenky, ktoré sme si zamilovali v minulých sezónach. Nosiť sa dá na najrôznejšie spôsoby, či už s rozpustenými vlasmi alebo v kombinácii s baletným drdolom. Čierna a biela čelenka sú stávka na istotu, ale farbou sa v tomto prípade nemusíte nechať obmedzovať.

emmanuellek @emmanuellek_

 

Baletné sukne

Kedysi sme fičali na tutu sukniach, ktoré boli takisto inšpirované baletom. Dnes však prechádzame na sofistikovanejšiu verziu baletnej sukne. Tá je založená na kruhovou strihu, splývavých materiáloch a zaväzovacom detaile, ktorý do outfitu prináša baletný prvok. V prípade farieb siahnite po čiernej a bielej, ktoré pôsobia vždy elegantne a chic, jednoducho sa kombinujú a sú nadčasové. Ak sa nebojíte experimentov, nebojte sa aj iných farieb.

sofiamcoelho@sofiamcoelho

 

Bolerá

Už si ani pomaly nepamätáme, kedy naposledy boli bolerá trendy. Avšak teraz nastal ich čas a vezú sa nielen na vlne pletených trendov, ale aj baletných. Takýto kúsok je častou voľbou balerín na tréningoch pretože poskytuje dostatčný rozsah pohybu, ale aj hreje. Móda bolerá miluje najmä v setoch, či už s pleteným topom alebo šatami. Takáto kombinácia rovnakých materiálov a farieb pôsobí veľmi elegantne a moderne. Bolerá sa však dajú samozrejme kombinovať rôzne, pokojne aj so športovými kúskami.

143590358 462411508478889 8093580285494999550 n@lissyroddyy

 

Balerínky

Zabudnúť nemôžeme ani na legendárne baleríny, tiež však ide o veľmi rozporuplný kúsok, ktorý delí módnu verejnosť na fanúšikov a odporcov. Tieto topánky sa však takisto aktuálne tešia popularite a postupne si opäť nachádzajú cestu do našich šatníkov. Ide o pohodlnú, univerzálnu obuv, ktorá sa dá využiť na najrôznejšie spôsoby a príležitosti. Skvelo vyzerajú práve so spomínanými legínami.

madeleinebowdenstyle@madeleinebowdenstyle

 

Crop topy s dlhým rukávom

Ak patríte k fanúšikom crop topov, určite vás poteší tento baletný trend. Skrátený top v kombinácii s dlhým rukávom pôsobí veľmi chic a elegantne. Do každého outfitu okamžite prinesie baletný nádych a pritom ide o veľmi jednoducho kombinovateľný a nositeľný kúsok. Skombinovať ho môžete s džínsami, širokými nohavicami či dokonca šortkami a najrôznejšími sukňami. V každom outfite bude pôsobiť štýlovo.

chainkyr@chainkyr

Foto: Instagram

982

Súvisiace články