Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 7. január 2021

Poradíme vám, ako vyzerať dobre aj pri prechádzke vonku

Každá znás túži vyzerať dobre za každých okolností. Niet sa čomu čudovať.

Poradíme vám, ako vyzerať dobre aj pri prechádzke vonku

Každá z nás túži vyzerať dobre za každých okolností. Niet sa čomu čudovať. Chceme na ľudí pôsobiť dobre a nie nadarmo sa hovorí, že šaty robia človeka. Obliecť sa pekne do mesta alebo do práce nie je problém, no ako sa obliecť napr. do prírody alebo na prechádzku so psom? Na prvý pohľad si každý všimne našu bundu. Akú si ale vybrať, aby vyzerala dobre a zároveň plnila všetky svoje potrebné funkcie?

Zdroj obrázku: {baranq} / Shutterstock.com


Dámske outdoorové oblečenie sa dá kúpiť takmer všade, či už na kamennej predajni alebo online. Ako si ale vybrať z toľkých druhov, materiálov a farieb? Dnes vám povieme o jednom dôležitom prvku, ktorý by v našom šatníku nemal chýbať.

Nezabúdajme, že aj keď chceme, aby naše oblečenie vyzeralo čo najlepšie, dôležitejšie je, aby nám poskytlo teplo a chránilo nás pred vetrom alebo dažďom. Pri takýchto „úkazoch“ nám najviac pomôžu dámske funkčné bundy, ktoré môžeme nosiť prakticky počas celého roka. Poznáme rôzne typy materiálov:

1. Softshell

Softshellové bundy využijete najmä, keď je vonku vlhko a daždivo. Softshell znamená v doslovnom preklade „mäkká schránka“, čo značí, že daný materiál je jemný. O softshelli je známe, že je dobre priepustný, čo znamená, že odvádza pot smerom od tela. Na výber máte 2 typy softshellových búnd:
● Bunda s membránou – nosí sa hlavne v mrazivejších teplotách, viacej zahreje, ale je menej priedušná.
● Bunda bez membrány – je priedušnejšia, ale vo vysokých polohách nemusí poskytnúť dostatočnú ochranu pred zimou.

2. Fleece/flís

Tento umelý materiál je známy najmä vďaka tomu, že sa z neho vyrábajú mikiny. Patrí medzi ľahšie materiály a vyznačuje sa pohodlným nosením. Aj keď do určitej miery znáša dobre vlhkosť, nie je vhodný do daždivého počasia alebo do snehu.

3. Polyester

Medzi hlavné prednosti polyesteru patrí schopnosť izolovať teplo. Je však dôležité podotknúť, že nie je veľmi priepustný. Hodí sa teda skôr ako vrchná vrstva oblečenia, k čomu prispieva aj jeho vysoká miera vodeodolnosti. Polyesterová bunda vás teda ochráni pred dažďom, avšak bez ďalších vrstiev nie je vhodná do mrazivých podmienok.

shutterstock 370322612Zdroj obrázku: {Dean Drobot} / Shutterstock.com

Čo navyše môže bunda obsahovať?

Nielen, že si môžeme vybrať z niekoľkých strihov a farieb, tiež si môžeme všímať tieto maličkosti:
● Kapucňa – mala by byť odopínateľná a ak chceme ísť lyžovať, mala by byť dostatočne veľká, aby sa do nej zmestila prilba. Ak by vám kapucňa zavadzala, je praktické zvinúť si ju do goliera.
● Golier – čím vyšší, tým lepší, pretože vám nebude fúkať na krk studený vietor, golier by mal byť zvnútra mäkký, aby vás netlačil a bolo vám pohodlne.
● Rukávce – ak nemáte radi rukavice, tak integrované rukávce s otvormi na palec sú skvelým riešením, vyzerajú dobre a žiaden chlad sa vám nedostane cez rukávy do bundy.
● Sťahovanie pásu – nielen, že vám bude tvarovať postavu, ale zároveň udrží teplo pod bundou a tak bude chrániť vaše kríže.
● Farby – outdoorovú bundu zoženiete v takmer každej farbe, je však dobré myslieť na farby, ktoré by mohli slúžiť ako reflexné prvky, ktoré nám môžu pomôcť, obzvlášť, keď obľubujeme večerné prechádzky
● Vrecká – menej vreciek znamená, že bunda bude ľahšia, ale na druhú stranu budete mať menej úložného priestoru, výber je v tomto prípade len na vás.

Teraz už viete, aké možnosti pri výbere outdoorovej bundy máte. Oblečte sa štýlovo, a zároveň pohodlne. Využite funkcie, ktoré bundy ponúkajú. Nezabudnite, že ide najmä o to, aby vám bunda poskytla teplo. Ak ste si už bundu vybrali, nezabudnite ani na to, že dámska outdoorová obuv je rovnako dôležitá ako kvalitná bunda.

Príjemný, pohodlný a štýlový pobyt vonku!

1188

Súvisiace články