Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 23. september 2020

Jesenný must-have: Mokasíny

Už ste odložili posledný model letných sandálov na zimný spánok? Alebo ešte dúfate, že nás prekvapí pár horúcich dní?

Jesenný must-have: Mokasíny

Už ste odložili posledný model letných sandálov na zimný spánok? Alebo ešte dúfate, že nás prekvapí pár horúcich dní? Za letom však nemusíte smútiť, pretože na scénu prichádza topánkový trend, ktorý si okamžite zamilujete. Nejde síce o žiadnu novinku, ale o kúsok z predchádzajúcich dekád. Predstavujeme vám mokasíny!

@ariviere

Keď sa povie preppy štýl, väčšina z nás predstaví polokošele, svetre uviazané okolo ramien, prípadne univerzitnú tematiku. Avšak neodmysliteľným prvkom tohto štýlu sú aj mokasíny! Typická obuv, ktorá sa jednoducho kombinovala s džínsami aj chino nohavicami, no skvelú dvojicu dokázala vytvoriť aj s minisukňami či šatami, občas v kombinácii s podkolienkami, inokedy bez nich.

Mokasíny sú takisto veľmi populárnym prvkom v punkovom či grunge štýle, aký poznáme z 90.rokov. Roztrhané džínsy, tmavé tričko s potlačou kapely, sieťované pančuchy a k tomu masívne mokasíny. Súčasťou outfitov sa stali aj v 80.rokoch, kedy sa vo veľkom nosili v kombinácii s nohavicovými kostýmami, kedy vykúkali z pod širokých nohavíc. Teraz sa k nim po dlhšej odmlke opäť vraciame a nosiť sa budú skutočne na rôzne štýly.

Foto: Instagram

Najlepšie na týchto topánkach je, že vám otvárajú možnosti stylingu. Pokojne do toho môžete ísť v štýle preppy a doplniť ich džínsami a svetrom, alebo stavte na modernú verziu v kombinácii s nohavicovým či dokonca sukňovým kostýmom. Ak si vyberiete sukňu či šaty, vyskúšajte ich doplniť aj zaujímavými podkolienkami či ponožkami. 

1367

Súvisiace články