Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 12. jún 2020

Pierka v letnej móde

Pierka vmóde sú veľmi honosnou záležitosťou, preto sa najčastejšie používajú pri formálnej, slávnostnej tvorbe, ktorá si žiada opulenciu aluxus. Často sú súčasťou plesových, večerných či koktejlových šiat, no už omnoho menej často dopĺňajú bežnú, každodennú módu.

Pierka v letnej móde

Pierka v móde sú veľmi honosnou záležitosťou, preto sa najčastejšie používajú pri formálnej, slávnostnej tvorbe, ktorá si žiada opulenciu a luxus. Často sú súčasťou plesových, večerných či koktejlových šiat, no už omnoho menej často dopĺňajú bežnú, každodennú módu. Napriek tomu ich módne domy priniesli do letnej módy. Ako sa dajú nosiť?

Jason Wu SS20

Aj v letnej móde však dominuje ich využitie vo formálnejších, slávnostnejších kúskoch. Predsa len si vyžadujú nielen veľmi pozorné využitie s citom pre detail, no sú aj náročné na aplikáciu. Na prehliadkových mólach boli preto využité v luxusne pôsobiacich, letných róbach, ktoré si vieme predstaviť na červenom koberci filmových festivalov, na romantických svadbách alebo na galavečeroch. 

Niektoré značky nám však naznačili, ako by sa dali pierka nosiť aj v každodennej móde. Niekedy to bolo o doplnkoch, inokedy o dôsledne skombinovaných detailoch. V tomto prípade však platí staré dobré pravidlo- menej je viac. Pierka v ležérnej móde by sme mali využívať najmä v detailoch, tak nebudú pôsobiť prehnane a krásne dotvoria zaujímavý kontrast v každodennom outfite. Zaujímavý efekt vytvorí napríklad pierkový lem na šatách, či na hodvábnom, pyžamovom sete. Jemná, sporadická aplikácia pierok po vzore minišiat Christiana Cowana zase môže byť skvelou voľbou pre blúzky či šaty. Výraznejší pierkový prvok napríklad v podobe minisukne a lá Sacai zase môžete vyskúšať prepojiť so sakom či trenchcoatom. No a pokiaľ ste si mysleli, že pierka sa týkajú len elegantnej módy, z omylu vás vyvedie dizajnér Dries van Noten, ktorý nimi doplnil športovú, nylonovú bundu.

Čo poviete, vyskúšate pierka aj vy?

Foto: Indigital

Naše tipy:

Foto: archív značiek

1057

Súvisiace články