Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 12. jún 2020

Sako ako z prehliadkového móla

Aj napriek tomu, že sako je jedným znajversatilnejších kúskov, ktoré sa veľmi jednoducho kombinujú, mnohé znás sa až príliš často spoliehajú na overenú kombináciu sdžínsami, prípadne puzdrovou sukňou. Pritom jednoduchých kombinácií existuje nespočetné množstvo, stačí zapojiť kreativitu alebo sa pozrieť na prehliadkové móla, kde nájdete množstvo inšpirácie.

Sako ako z prehliadkového móla

Aj napriek tomu, že sako je jedným z najversatilnejších kúskov, ktoré sa veľmi jednoducho kombinujú, mnohé z nás sa až príliš často spoliehajú na overenú kombináciu s džínsami, prípadne puzdrovou sukňou. Pritom jednoduchých kombinácií existuje nespočetné množstvo, stačí zapojiť kreativitu alebo sa pozrieť na prehliadkové móla, kde nájdete množstvo inšpirácie.

Chloé SS20

S džínsami

Stará, dobrá klasika, sako a džínsy. A v tomto prípade sa dá vytvoriť o niečo zaujímavejší outfit, stačí vymeniť bežné skinny džínsy sa trendy široké či letné biele a výsledný efekt je hneď iný.

Givenchy SS20Givenchy SS20

So sukňou

Ďalšou overenou kombináciou, po ktorej často siahame je sako v kombinácii so sukňou. Avšak teraz vyskúšajte nahradiť klasickú, jednofarebnú puzdrovú, za splývavú, jemnú midi sukňu. Pokojne zvoľte rôzne potlače, či zaujímavé štruktúry.

Victoria Beckham SS20Victoria Beckham SS20

Safari

So sakom sa dajú vytvoriť trendy safari outfity, v ktorých sa môžete pokojne vydať aj do práce. Stačí si pritom vybrať kúsky v zemitých tónoch hnedej, zelenej, béžovej či khaki. Skvelou voľbou sú blúzky, košele, šatky, ale aj sukne či šaty. Ak sa nebojíte vzorov, pokojne zakomponujte aj zvieracie alebo tlmené kvetinové potlače.

Fendi SS20Fendi SS20

S maxi šatami

Takto efekt vyzerá sako v kombinácii s dlhými, maxi šatami. Outfit pôsobí étericky, no pritom stále ležérne, takže je ako stvorený na každodenné nosenie. Takto vznikne moderne pôsobiaci look s jemným bohémskym nádychom.

Missoni SS20Missoni SS20

S mini šatami

Sako sa hodí aj na špeciálnejšie príležitosti, napríklad na garden parties či rôzne koktejly. Stačí dlhší model saka doplniť zaujímavými minišatami, ku ktorým sa hodia aj topánky s vyšším podpätkom, ale aj masívne tenisky.

Oscar de la Renta SS20Oscar de la Renta SS20

Tón v tóne

Ešte stále nás neomrzeli ani outfity tón v tóne. Okrem populárnych neutrálnych, ktoré využívajú farby ako béžová, hnedá, biela či krémová, však môžete použiť aj výraznejšie tóny, napríklad zelenej, oranžovej či modrej.

Philip Lim SS20Philip Lim SS20

So šortkami

Letný outfit s využitím saka môže vyzerať aj takto štýlovo a elegantne. Sako stačí doplniť zaujímavými šortkami, pokojne to môžu byť obľúbené bermudy, ale aj miniatúrne hotpants, ktoré sa takisto vracajú na výslnie.

Alberta Ferretti SS20Alberta Ferretti SS20

Do nohavíc/ sukne

Našim posledným tipom je nevšedný styling saka. Potrebovať k nemu budete len sako a obľúbené nohavice či sukňu. Namiesto toho, aby ste sako nechali voľne padať cez spodnú časť outfitu, ho však zastrčte dovnútra. Výsledný efekt bude úplne iný, neopozeraný.

Stella Jean SS20Stella Jean SS20

Foto: Indigital

1487

Súvisiace články