Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 11. jún 2020

Ako byť preppy v roku 2020

Preppy štýl zažil svoj veľký návrat na scénu okolo roku 2010, teraz sa vo vynovenej podobe opäť vracia na výslnie, kam mu pomohli módne domy ako Celine, Burberry či Fendi. Ako sa teda nosí vroku 2020 aako sa dá využiť vletnom šatníku?

Ako byť preppy v roku 2020

Preppy štýl zažil svoj veľký návrat na scénu okolo roku 2010, teraz sa vo vynovenej podobe opäť vracia na výslnie, kam mu pomohli módne domy ako Celine, Burberry či Fendi. Ako sa teda nosí v roku 2020 a ako sa dá využiť v letnom šatníku? Pozreli sme sa na prehliadkové móla, kde sme našli dostatok inšpirácie.

Alexander WanG SS20 & Salvatore Ferragamo SS20

Štýl vznikol v 50. rokoch a za jeho zrodom stoja študenti z prestížnych amerických univerzít ako Harvard či Yale, no zároveň mal odkazovať na sociálny status ľudí, ktorí ho uprednostňovali. Keďže spomínané univerzity patria do skupiny Ivy League, absolvovať u nich štúdium si môžu dovoliť vyslovene deti z prominentných rodín. Názov preppy však pochádza zo slova prep (príprava), ktorú museli budúci študenti týchto univerzít absolvovať predtým, ako začali s oficiálnym štúdiom. Čím sa teda tento štýl vyznačuje?

Základom každého preppy kúsku je jemný športový podtón, ktorý odkazuje na športy „elít“ ako jachtárstvo, poľovanie, veslovanie, lakros, tenis či golf. Preto boli najčastejšími kúskami v tomto štýle práve polokošele, jazdecké nohavice či čižmy, prúžkované tričká a svetre či kúsky s námorníckou tematikou. V 50. a 60. rokoch, kedy sa tento štýl opäť dostal na výslnie, sa k týmto kúskom pridali aj hodvábne či bavlnené blúzky, zavinovacie šaty, sukňové kostýmy. Dnes môžeme presne takéto kúsky a ich najrôznejšie kombinácie vidieť aj na prehliadkových mólach.

 

Foto: Indigital, Getty, Pinterest

Polokošele sa objavili napríklad v kolekciách značiek Prada, Vera Wang či Rag & Bone, ktoré ich neváhali doplniť trendy mini sukňami, krátkymi šortkami či dokonca puzdrovými sukňami. Kreatívnu verziu outfitu nám predviedol napríklad aj Paco Rabanne, ktorý doplnil polokošeľu so striebornými šatami. Prúžkovaný, pletený, sukňový kostým zaradila do kolekcie Victoria Beckham, a svoju verziu tohto trendu predviedla aj značka Chanel. 

1344

Súvisiace články