Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 22. máj 2020

Ako nosiť šortky túto sezónu?

Bermudy aj hotpants sa budú nosiť počas tejto jari aleta. Keďže šortky sú univerzálnym kúskom do šatníka sakýmkoľvek vkusom aštýlom, veríme, že minimálne jeden model sa nájde aj uvás.

Ako nosiť šortky túto sezónu?

Bermudy aj hotpants sa budú nosiť počas tejto jari a leta. Keďže šortky sú univerzálnym kúskom do šatníka s akýmkoľvek vkusom a štýlom, veríme, že minimálne jeden model sa nájde aj u vás. Pozreli sme sa, aký styling nám predviedli popredné módne domy počas Týždňov módy.

Christian Dior SS20 & Chanel SS20

Zatiaľ čo bermudy sú na výslní už od minulého leta, hotpants, alebo tie kratučké šortky s nebezpečnou dĺžkou, sa dostávajú do popredia práve túto sezónu. Na módnych prehliadkach sa objavili v najrôznejších stylingoch a značky nám tak ponúkli dokonalý návod na to, ako ich nosiť.

Skvelý nápad na outfit nám ponúka napríklad značka Bottega Veneta, ktorá spárovala široké kožené bermudy s jemnučkým, perforovaným svetrom vo vínovej farbe. Keďže módny svet fičí najmä na neutrálnych farbách, šortky boli práve v krémovej farbe, ktorá krásne a elegantne kontrastovala s hlbšou červenou. Na kožu stavil aj Tom Ford, avšak v klasickej čiernej farbe. Bermudy doladil čiernym sakom z rovnakého materiálu a hodil po neho tričko v tej istej farbe. Ide o pomerne temný look, no každá minimalistka si v tom určite nájde inšpiráciu na leto. Pri bermudách ešte ostaneme s outfitom značky Max Mara, ktorá takisto stavila na set pozostávajúci z bermúd a saka, no pridala ešte aj ladiacu vestu, košeľu a kravatu. Ak uprednostňujete veľmi profesionálne vyzerajúci look s výraznými pánskymi prvkami, toto je on! V prípade, že sa s outfitom chcete pohrať, doplňte ho podkolienkami a lodičkami na nižšom podpätku.

Presuňme sa k spomínaným hotpants. Odvážne, extrémne krátke šortky nie sú pre každého, musíte na nich jednoducho mať dostatok odvahy. Ak ju však nemáte, stále to môžete zamaskovať. Ako na to sme odkukali od značky Chanel. Virginie Viard síce v tejto kolekcii látkou šetrila, no nezabudla modelkám pod šortky obliecť pančuchy. Pre vytvorenie elegantne, francúzsky pôsobiaceho looku zlaďte farbu pančúch so šortkami. Doplňte sakom alebo zaujímavým topom. Predĺžené sako môže byť takisto vašim záchranným člnom, keď chcete hotpants vyskúšať, no nechcete sa cítiť nahá. Malo by byť aspoň také dlhé alebo dlhšie ako šortky. Tu si už musíte tú správnu dĺžku pre seba nájsť sami. Čo sa týka materiálov a vzorov, pokojne zaexperimentujte. Spojte napríklad džínsové šortky a klasické čierne sako ako značka Givenchy, alebo si vyberte retro károvaný vzor a doplňte ho zamatovým sakom pre boho efekt podľa vzoru Fendi. Ďalšími zaujímavými kombináciami s hotpants je napríklad old-school vesta, čo sme mohli vidieť na prehliadke Saint Laurent, alebo farebne ladiaci crop top z prehliadky Salvatore Ferragamo.

Foto: Getty

Naše tipy:

Foto: archív značiek (Frankie Shop, Ganni, Isabel Marant, Michael Kors, Topshop, Topshop, Zara, Zara)

1049

Súvisiace články