Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 15. apríl 2020

Najpopulárnejšie udržateľné značky

Doba pandémie nás prinútila zamyslieť sa nad mnohými aspektmi našich životov. Platí to aj v prípade módy a nášho konzumu, následného znečisťovania životného prostredie či neetických pracovných podmienok pre ľudí po celom svete.

Najpopulárnejšie udržateľné značky

Doba pandémie nás prinútila zamyslieť sa nad mnohými aspektmi našich životov. Platí to aj v prípade módy a nášho konzumu, následného znečisťovania životného prostredie či neetických pracovných podmienok pre ľudí po celom svete. Pokiaľ ste sa rozhodli urobiť zásadnú zmenu v tejto sfére vašich životov, poradíme vám, ktoré značky vám v tom pomôžu.

Mother of Pearl 

Lyst Index je skvelým zdrojom informácii v módnom priemysle. Každý štvrťrok uverejňuje analýzu popularity rôznych módnych značiek, na základe ktorej môžeme sledovať, ako sa vyvíjajú konkrétne trendy. Teraz predstavuje rebríček najpopulárnejších udržateľných značiek, ktoré si získali fanúšikov po celom svete.

Maggie Marilyn

Jednou z najperspektívnejších značiek je novozélandská Maggie Marilyn, ktorá zaznamenáva enormný rast v obľúbenosti. Oproti minulému roku narástli vyhľadávania o 96%, za čo vďačí svojim ležérnym dizajnom, ktoré zapadnú do akéhokoľvek moderného šatníka. Jej tvorba je značne minimalistická, využíva základné farby a nadčasové strihy, s občasným závanom odvážnejších farieb a siluet.

Čo nakupovať: nohavice, blúzky

mm  mm2 

 

Girlfriend Collective

Značka z Kalifornie, ktorá priniesla prelom do activewear módy. Ponúka funkčné a dizajnovo prepracované športové oblečenie vrátane šortiek, legín, topov, podprseniek, ale aj funkčné bundy. Pracujú samozrejme s ekologickými alebo recyklovanými materiálmi a ich kúsky sa vyrábajú v etických fabrikách.

Čo nakupovať: legíny a športové topy

gc  gc2 

Veja

Zrejme najznámejšia značka udržateľných tenisiek pochádza z Francúzska. Dnes má pár Veja vo svojom tenisku asi každá influencerka či známa osobnosť. Ich modely sú nadčasové, chic a veľmi jednoducho kombinovateľné s akýmkoľvek štýlom. V ponuke majú niekoľko siluet, niektoré sú inšpirované retro športovým štýlom, iné zase skejtovou móde a ďalšie sú zase úplne klasické, takže hravo zapadnú aj do elegantnejších šatníkov.

Čo nakupovať: tenisky

veja

veja2

Mother of Pearl

Od londýnskej značky môžete čakať najvyšší level chic módy, ktorá sa na nič nehrá. Pôsobí veľmi ležérne, no vďaka prepracovaným detailom vyzerá každý kúsok maximálne luxusne. V ich ponuke vynikajú základné dizajny ako tričká, svetre či košele, ktoré sú dekorované perlami, ale aj modely inšpirované moderným boho štýlom.

Čo nakupovať: basic tričká, maxi šaty

mother of pearl  mother of pearl2 

Reformation

Kalifornská značka, ktorá produkuje svoje kúsky vo vlastných fabrikách v Los Angeles. Zamestnáva najmä imigrantov, ktorým poskytuje skvelé pracovné podmienky a možnosť viesť plnohodnotný život v novej krajine. Okrem toho je známa svojimi ženskými šatami, nadčasovými džínsami či elegantnými topmi, ktoré milujú modelky aj influencerky po celom svete.

Čo nakupovať: šaty a elegantné topy

ref  ref2 

 

Foto: archív značiek

3036

Súvisiace články