Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 20. február 2020

Moncler Genius predstavuje kolaborácie na rok 2020

Tento rok sa vprojekte Moncler Genius spojili dizajnéri ako JW Anderson, Richard Quinn či značka Alyx. Každý znich predstavil svoju idea experimentálneho dizajnu, čo sa odzrkadlilo vunikátnych kolekciách.

Moncler Genius predstavuje kolaborácie na rok 2020

Tento rok sa v projekte Moncler Genius spojili dizajnéri ako JW Anderson, Richard Quinn či značka Alyx. Každý z nich predstavil svoju idea experimentálneho dizajnu, čo sa odzrkadlilo v unikátnych kolekciách.

 

Moncler 1 JW Anderson

Prvá kolaborácia dizajnéra Jonathana Andersona využívala kúsky, ktoré vznikli v jeho klasických, predchádzajúcich kolekciách, avšak pre Moncler boli nafúknuté. Dizajnérovi sa páčila idea kúskov premenených do zveličených, nafúknutých dizajnov, čo sa mu v tejto kolaborácii podarilo. Navyše bol plná farieb, kvetín a zaujímavých detailov.

 

Moncler 2 1952

Značka 1952 sa v kolekcii inšpirovala armádou žien, ktoré sa vydali na výpravu za strateným rajom. Bola plná neutrálnych farieb, ktoré sa miešali s výraznými tónmi, oku-lahodiacimi textúrami a unikátnymi kombináciami materiálov a objemov.

 

Moncler 3 Grenoble

Dizajnéri línie Moncler Grenoble sa rozhodli povzniesť lyžiarske oblečenia na nový, high-end level. Typické lyžiarske či snowboardové kúsky ako overal, bundy, nohavice, ale aj okuliare či rukavice dostali uhladený dizajn, zaujímavé vzory a ich unikátne kombinácie. Zachovali si svoju technologickú kvalitu materiálov.

grenoble

 

Moncler 4 Simone Rocha

Inšpiráciu balerínami a najmä baletným filmom ikonického Felliniho predstavila Simone Rocha. Jej kolekcia mieša veľmi nežné a ženské prvky ako kvetiny, tyl, volány a efektné riasenie, s ktorými kontrastovali menej tradičné materiály ako vinyl, koža či technické látky.

 

Moncler 5 Craig Green

Ako spraviť z jednoduchosti extrém? Stačí sa spýtať londýnskeho dizajnéra Craiga Greena, ktorý je majstrom extravagantnosti. Dokázal to aj touto kolaboráciou s uniformným strihom a 3D efektom. Siluety sa pohybovali na farebnej škále od bielej až po neónové tóny a ich dizajn bol inšpirovaný funkcionalitou a ochranou.

craig green

 

Moncler 6 1017 Alyx 9SM

Značka Alyx sa sústredila na klasické kúsky ako kabáty a bundy, ktoré premenila na svoj obraz. Doplnila ich masívnymi detailmi ako spony či popruhy, čo je typickým znakom ich tvorby. Väčšina kolekcia bola navyše vyrobená z recyklovaného materiálu Econyl.

alyx

 

Moncler 7 Fragment Hiroshi Fujiwara

Pánska kolekcia, ktorá vznikla v spolupráci so značkou Fragment sa sústredila na futuristický dojem, ktorý chcela priniesť. Elegantné prvky sa spájali s tými športovými, pričom nechýbali ani typické potlače a grafiky, ktoré podčiarkovali sci-fi nádych.

fragment

 

Moncler 8 Richard Quinn

60.roky dominovali v kolaborácii s Richardom Quinnom, ktorý dokázal do kolekcie priniesť typické prvky vrátane šatiek, legín, pančúch a extravagantnej opulencie. Kvetinové vzory, minišaty či dokonca elegantne pôsobiace kabátiky podčiarkovali retro inšpiráciu, zatiaľ čo objemné páperové róby nás zobrali na výlet do budúcnosti.

richard quinn

Foto: archív značiek

1459

Súvisiace články