Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 11. január 2020

Plesové trendy z Haute Couture Week-u

11.januára unás oficiálne začína plesová sezóna, ktorá odštartúva Ples vopere. Ten síce zakaždým prinesie dostatok inšpirácie, no pokiaľ vás zaujíma, ako by plesová róba mohla vyzerať podľa svetových módnych domov, máme pre vás inšpiráciu priamo zprehliadkového móla.

Plesové trendy z Haute Couture Week-u

11.januára u nás oficiálne začína plesová sezóna, ktorá odštartúva Ples v opere. Ten síce zakaždým prinesie dostatok inšpirácie, no pokiaľ vás zaujíma, ako by plesová róba mohla vyzerať podľa svetových módnych domov, máme pre vás inšpiráciu priamo z prehliadkového móla.

Slip dress

Ak ste si mysleli, že slip dress si môžete obliecť tak nanajvýš na rande v lete, ste na omyle. Stačí sa pozrieť na poslednú prehliadku franúczsleho módneho domu Schiaparelli, ktorý nám ukázal, ako tento odvážny kúsok pozdvihnúť na maximálne sofistikovanú úroveň. Stavte na model, ktorý bude na vašom tele pôsobiť doslova tekuto a nádherne odrazí akékoľvek svetlo.

schiaparelliSchiaparelli Haute Couture FW19/20

Geometria

Niektoré modely na prehliadke Fendi pôsobili, akoby boli vyrobené zo skla. Hra s geometrickými motívmi v kombinácii s jemnými farbami a opulentnými siluetami sa postarali o dych-berúci výsledok. Hrajte sa s objemami, leskom detailov a nahými prvkami.

fendiFendi Haute Couture FW19/20

Metalické

Kovy zažívajú obrovský boom, čoho dôkazom je aj tento model z dielne Christian Dior. Na oko jednoduchá silueta kombinuje dva odtiene zlata, pričom stočené detaily na hrudi a bokoch sa starajú o doslova sochársky efekt. Modelka pôsobí ako socha vyformovaná zo zlata a medi.

christian diorChristian Dior Haute Couture FW19/20

Parížanka

Prehliadka Chanel nikdy nesklame, avšak tentokrát priniesla modernú podobu Parížanky, o ktorú sa postaral aj tento model. Tylová sukňa siahajúca po členky odhaľujúca topánky síce nemusí prejsť pri každom dress kóde, no pokiaľ je ten váš uvoľnenejší zaexperimentujte!

chanelChanel Haute Couture FW19/20

Pierka

Pierka v akejkoľvek podobe sú jedným z najväčších trendov zimy, tak prečo to nevyskúšať aj na plesovej róbe? Pokojne choďte do nich tón v tóne s róbou, prípade siahnite po kontrastnej kombinácii. Ak túžite po zaujímavom efekte, kombinujte rôzne dĺžky, koncentrácie pierok a nebojte sa ani premiešať ich farebne.

guvenchyGivenchy Haute Couture FW19/20

Color-blocking

Na prehliadke Elie Saab sme zase zahliadli nádhernú inšpiráciu pre každú milovníčku color-blockingu. Ak máte radi klasickú dvojicu ružovú s červenou, nebojte sa jej a spojte ju do jednej róby. Chladivá alternatíva mentolovej a svetlomodrej z vás spraví zimnú princeznú.

ralph russoRalph & Russo Haute Couture FW19/20

Asymetria

Osviežte elegantnú, sofistikovanú róbu prekvapivým elementom. Pokojne to môže byť napríklad aj asymetrický detail v podobe spusteného ramena, nepravidelné vrstvenie či kaskádovanie alebo kombinácie viacerých dĺžok.

schiaparelli 2Schiaparelli Haute Couture FW19/20

Foto: Indigital

1095

Súvisiace články