Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 20. december 2019

Najväčšie módne momenty roka

365 dní mali značky amódni dizajnéri na to, aby sa zapísali do histórie. Niektoré tak urobili vďaka svojej tvorbe, iné vďaka inováciám aďalšie za to zase vďačia bizarným momentom.

Najväčšie módne momenty roka

365 dní mali značky a módni dizajnéri na to, aby sa zapísali do histórie. Niektoré tak urobili vďaka svojej tvorbe, iné vďaka inováciám a ďalšie za to zase vďačia bizarným momentom.

Meme kultúra

Róby, ktoré sa objavili na prehliadke Viktor & Rolf sa navždy zapíšu do histórie. Dokonale vystihli meme kultúru, ktorá vládne sociálnym sieťam a róby dekorované sloganmi ako “No Photos” či “I’m my own muse” sa postarali o 249% nárast vo vyhľadávaní termínu “meme couture gowns”.

 

Zbohom Karl

Legendárny coutourier Karl nás tento rok opustil. V histórii módy však ostane zapísaný navždy. Jeho nasledovníčkou sa stala jeho blízka priateľka a dlhoročná spolupracovníčka Virginie Viard.

 

K-Pop

Juhokórejská popová skupina Blackpink zrejme odštartovala bláznovstvo zvané K-Pop, ku ktorému neodmysliteľne patrí aj móda. Okrem toho, že ako prvá ázijská skupina vystúpili na Coachelle, zlomili rekord vo videniach na YouTube.

 

Camp

Camp je satirické pomenovanie módy, ktorému bola venovaná tohtoročná MET Gala. Katy Perry sa na nej objavila prezlečená za luster, neskôr za burger. Lady Gaga vystriedala 5 outfitov Brandona Maxwella a postarala sa tak o 112% nárast vo vyhľadávaní jeho tvorby.

 

Rihanna zapísaná do histórie

Rihanna už dávno nie je len speváčka, je podnikateľka a múza svojej generácie. Tento rok ako prvá žena založila módny dom v spolupráci so skupinou LVMH. Zároveň ide o prvý módny dom vlastnený afro Američankou, ktorý skupina vlastní.

rihanna

 

Kráľovská móda

Meghan Markle aka Vojvodkyňa zo Sussexu, sa spolupodieľala na jednom z čísel britského módneho magazínu. Venovala ho rôznym ženám a do vydania si vybrala osobnosti ako Greta Thunberg či Jacinda Ardern.

meghan

 

Lepšia budúcnosť

Zrodil sa módny pakt. Skupina Kering a viac ako 150 značiek vrátane Chanel, Hermés, Nike či H&M podpísali dohodu, v ktorej sľúbili zohľadňovanie a zlepšovanie podmienok pre životné prostredie a etiku v módnom priemysle.

 

Záchranca Gigi

Francúzska YouTuberka sa inflitrovala priamo na prehliadkové mólo Chanel počas úplne prvej prebiehajúcej prehliadky pod taktovkou Virginie Viard. Gigi Hadid však ku nej pristúpila s chladnou hlavou a odviedla ju z móla. Tento počin sa však postaral o 2618% nárast vyhľadávania značky Chanel na sociálnych sieťach.

gigi

Foto: Getty

1059

Súvisiace články