Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 14. november 2019

Kolekcia SILVERLINE Ivany Mentlovej: „Nadčasovosť, luxusné materiály a skvelá možnosť kombinovania“

Ivana Mentlová opäť ukázala, ako sa robí nadčasová móda azároveň dokázala, že aj klasické, nestarnúce dizajny dokážu byť pútavé azároveň odvážne. Nahliadnite snami do najnovšej limitovanej kolekcie SILVERLINE značky Pietro Filipi, ktorá vznikla pod rukami jednej znajzaujímavejších dizajnérok súčasnej česko-slovenskej tvorby.

Kolekcia SILVERLINE Ivany Mentlovej: „Nadčasovosť, luxusné materiály a skvelá možnosť kombinovania“

Ivana Mentlová opäť ukázala, ako sa robí nadčasová móda a zároveň dokázala, že aj klasické, nestarnúce dizajny dokážu byť pútavé a zároveň odvážne. Nahliadnite s nami do najnovšej limitovanej kolekcie SILVERLINE značky Pietro Filipi, ktorá vznikla pod rukami jednej z najzaujímavejších dizajnérok súčasnej česko-slovenskej tvorby.

Keď sme sa Ivany opýtali, ako by definovala túto kolekciu, jej odpoveď bola jednoduchá a pritom výstižná: „Nadčasovosť, luxusné materiály a skvelá možnosť kombinovania.“ Čo však ešte o kolekcii dizajnérka prezradila?

Ako by ste celú Silverline charakterizovali? 

Limitovaná prémiová séria Silverline funguje ako kapsula, všetko sa dá kombinovať z rôznymi kolekciami. Vznikala šesť rokov, ide o nadčasové veci, základné stavebné kamene šatníka.

PIETRO FILIPI damske kalhoty 4490 KCc 179 EUR  PIETRO FILIPI damsky crop top 76 EUR  PIETRO FILIPI SILVERLINE by Ivana Mentlova damska sukna 319 EUR 

Môžeme teda aktuálnu kolekciu vnímať ako určité doplnenie mozaiky?

Nebol to hlavný zámer, s ktorým vznikla. Používam neutrálne farebné tóny, teraz iba odtiene čiernej a bielej. Dizajn modelov je minimalistický. Nadčasové strihy sa však dajú kombinovať s celým šatníkom, so všetkými modelmi Silverline.

Ako by ste charakterizovali najnovšiu kolekciu zo série Silverline?


Oversized strihy. Inšpirácia vychádza z pánskeho šatníka, no modelom nechýbajú ženské siluety. Nájdete tam napríklad kostýmy z panenskej vlny v off white bielej, antracitovej, šedej a čiernej, ktoré dopĺňajú blúzky, košele a šaty v rovnakej farebnosti. Spoločenské šaty tvoria vlnený korzet a plisované sukne, v štýlovej kombinácii s košeľou alebo rolákom môžete meniť ich vzhľad. Vlastným kombináciám sa medze nekladú, vhodne zvolené doplnky umožnia nosiť Silverline na každú príležitosť.

PIETRO FILIPI SILVERLINE by Ivana Mentlova damske nohavice 239 EUR  PIETRO FILIPI SILVERLINE by Ivana Mentlova damske sako 399 EUR  PIETRO FILIPI SILVERLINE by Ivana Mentlova damske sako sede 399 EUR 

Aké ťažké je pre návrhárov vystihnúť svetový trend?


Kolekcia vzniká v ročnom predstihu a nemôžete tušiť, ktorý trend sa udrží v ďalšej sezóne. Úprimne povedané, pri navrhovaní na to ani nemyslím. Dizajn modelov značne ovplyvňujú materiály a technológie spracovania, nemám teda úplne voľnú ruku, ale vždy sa snažím, aby kolekcia mala môj rukopis. Samozrejme ma potom veľmi teší, keď trendy vystihnem, preferujem však vytváranie vlastného štýlu bez ohľadu na sezónne trendy.

V závere sa ešte vráťme k Silverline. Aký je Váš obľúbený kus z poslednej kolekcie?


Ide o temne šedé oversized sako, ktoré sa dá nosiť s koženým opaskom. Sako v maxi dĺžke alebo vlnený kabát s odopínateľnými rukávmi.

PIETRO FILIPI SILVERLINE by Ivana Mentlova damsky kabat 559 EUR  PIETRO FILIPI SILVERLINE by Ivana Mentlova damsky korzet 199 EUR  PIETRO FILIPI SILVERLINE by Ivana Mentlova damsky overal 479 EUR 

Kolekcia je na predaj od 14.11. a len vo vybraných predajniach:

Praha - Pietro Filipi Národní, Westfield Chodov, Ostrava Avion, Brno Vaňkovka

Bratislava - Eurovea

1685

Súvisiace články