Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 29. október 2019

Módne požičovne: Kde nájdete najlepšie kúsky?

Na trhu sa objavil úplne nový model konzumácie módy. Keďže mnoho ľudí sa začalo snažiť žiť udržateľnejšie aekologickejšie, rozmáha sa nielen vintage móda, ale aj módne požičovne.

Módne požičovne: Kde nájdete najlepšie kúsky?

Na trhu sa objavil úplne nový model konzumácie módy. Keďže mnoho ľudí sa začalo snažiť žiť udržateľnejšie a ekologickejšie, rozmáha sa nielen vintage móda, ale aj módne požičovne. Ako fungujú a ktoré sú tie najlepšie?

Hurr

Stránka prepája priamo majiteľov kúskov so svojimi “zákazníkmi”. Ak teda máte zaujímavé kúsky, ktoré len veľmi málo nosíte, aj vy ich môžete prostredníctvom nej prenajímať. Okrem toho Hurr využíva AI (umelú inteligenciu) nielen na bezpečnosť, ale aj samotný výber produktov a následné návrhy pre zákazníkov. Oblečenie či doplnky vám teda odosiela samotný majiteľ, avšak obe strany musia byť najskôr bezpečnostne preverené. Najkratšia doba požičania je 7 dní.

Čo: Rixo, Staud, Ganni, Victoria Beckham, Dior a ďalšie

Za koľko: 20% z predajnej ceny

 

By Rotation

Táto aplikácia pracuje na podobnom princípe ako predchádzajúca stránka. Každý do nej môže nahrať kúsky, ktoré chce prenajímať priamo ľuďom po celom svete. S majiteľom si priamo dohodnete, ako a kedy kúsky dostanete a za akých podmienok. Predtým, ako požičané veci vrátite ich však musíte vyčistiť. Minimálna doba požičania sú 3 dni.

Čo: Jacquemus, Dior, Vetemens, Chanel, Zimmermann a ďalšie

Za koľko: 5% z predajnej ceny

2

 

The Endless Wardrobe

Služba The Endless Wardrobe funguje na trochu inom princípe. Kúsky neprenajímajú priamo ich majitelia, ale stránka nakupuje priamo od jednotlivých značiek za účelom prenájmu. Všetko sa teda odosiela z jedného miesta. Vybrať si môžete z rôznych dĺžok prenájmu od 5 až do 16 dní. Nemusíte sa starať ani o čistenie a v prípade, že sa do niektorého kúsku zamilujete, môžete si ho zakúpiť za 80% z predajnej ceny. V ponuke sú zatiaľ len 3 značky, no čoskoro pribudnú ďalšie.

Čo: Alexa Chung, Free People, De La Vali

Za koľko: 5% z predajnej ceny

3

 

My Wardrobe HQ

Všetky milovníčky udržateľnej módy poteší táto služba, ktorá sa sústreďuje na ekologické a etické značky. V ich ponuke sú luxusné kúsky aj zo šatníkov celebrít ako Poppy Delevingne či Arizona Muse. Služby sú dostupné iba pre členov, ktorí platia mesačné poplatky + poplatok za prenájom. V cene je však aj služba stylistu, ktorý pomôže naplánovať a vybrať tie správne kúsky.

Čo: Vivenne Westwood, Gucci, Alice Temperley a ďalšie

Za koľko: členský poplatok 9,99 £/mesiac + 10% z predajnej ceny kúsku z minulej sezóny/ 10-30% z predajnej ceny kúsku z aktuálnej sezóny

4

 

Girl Meets Dress

Táto stránka ponúka viac ako 200 značiek vrátane luxusných, ale aj tých bežnejších. V ponuke sú však len šaty na najrôznejšie príležitosti, od slávnostnejších až po každodenné nosenie. Prenajať sa dajú na 2-7 dní. Aby ste si boli istí veľkosťou, služba vám môže poslať vybraný model vopred na vyskúšanie, pričom správna veľkosť vám bude následne doručená v deň vášho prenájmu.

Čo: Givenchy, Jimmy Choo, Miu Miu, Burberry

Za koľko: Od 19 £ za šaty, pravidelní zákazníci si môžu zvoliť službu za 99£ zahŕňajúcu 3 prenájmy šiat

5

Foto: archív firiem

1231

Súvisiace články