Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 11. október 2019

Jeseň/Zima 2019-20: Najväčšie trendy

Otýchto jediných 10 trendoch potrebujete vedieť túto sezónu. Čakajú vás maxi tašky, golfový vzor, extra dlhé kabáty, ale aj menčester apáperie.

Jeseň/Zima 2019-20: Najväčšie trendy

O týchto jediných 10 trendoch potrebujete vedieť túto sezónu. Čakajú vás maxi tašky, golfový vzor, extra dlhé kabáty, ale aj menčester a páperie. Táto sezóna je jednoducho rôznorodá.

Opulentné kvety

Kvetované vzory síce nikdy nevychádzajú z módy, avšak nikdy neboli práve jesennou či zimnou záležitosťou. Teraz sa to však úplne mení a práve kvetinová potlač je jednou za najväčších trendov sezóny. Navyše sú výraznejšie, opulentnejšie, bohatšie a dramatickejšie ako kedykoľvek predtým.

Erdem, Richard Quinn

Obrovské tašky

Móda si aktuálne užíva kontrasty. Na jednej strane nám servíruje miniatúrne kabelky, do ktorých sa ledva zmestí jeden rúž a na druhej tu sú tieto obrovské tašky, v ktorých jednoducho prenesiete polovicu domácnosti. Ak si teda máme vybrať, určite berieme druhú možnosť, aspoň sa do takejto kabelky zmestia nevyhnutnosti na celý deň. Od pracovných dokumentov až po karimatku na jógu.

2Rejina Pyo, Proenza Schouler

 

Káro

Zatiaľ čo naposledy sme mixovali rôzne potlače, bodky s prúžkami, kvety so zvieratami, teraz budeme miešať káro s károm. Klasický vzor, ktorý sa vyrába v tých najrôznejších farebných kombináciách dokáže za takýchto okolností vyzerať doslova punkovo. Pre extra efekt vyskúšajte netradičné vrstvenie, prehoďte cez kárované legíny kárované šaty v inej farbe, alebo na károvanú košeľu hoďte sveter s károm v akcentujúcich farbách.

3A.W.A.K.E., Marta Jakubowski

Volány

Zabudnite na jemné volány a nahraďte ich tými dramatickými, ktoré okamžite strhnú všetku pozornosť na seba. Tak trochu nám to pripomína 80.roky na amerických stredných školách, no vôbec nám to nevadí. Trochu ženskosti a teatrálnosti nikomu neuškodí. No ako do toho chcete ísť predsa len o niečo miernejšie, doplňte svoju volánovú sukňu napríklad jednoduchým, dlhším sakom.

4Erdem, Roksanda

Super-dlhé kabáty

Dlhé kabáty, ktoré nám predviedli módne domy majú hneď niekoľko výhod, poskytujú teplú vrstvu aj na miestach, kam kratšie modely nesiahajú, no sú zároveň extrémne chic. Pôsobia uhladene, elegantne a veľmi moderne. Dajú sa s nimi vymýšľať nie najzaujímavejšie outfity, či už ste športový typ alebo elegantný. Obujte si takému kabátu masívne tenisky, doplňte ho prírodnými farbami, alebo stavte na minišaty a čižmy po kolená, je to na vás.

12Alberta Ferretti, Max Mara

 

Špicaté čižmy

Koniec hranatých špičiek? Vyzerá to tak pretože dizajnéri na prehliadkové móla vyslali modelky obuté do špicatých čižiem. Elegantná silueta je teda späť a dokonale dopĺňa ďalšie must haves sezóny ako široké nohavice či midi šaty.

13Loewe, Victoria Beckham 

Golfový vzor

Tento vzor si mnohí z nás spájajú s amatérskymi golfistami v strednom veku, no nie je to výhradne ich záležitosťou. Golfový vzor je jedným z najväčších trendov aktuálnej sezóny, nosí sa všade, od svetrov cez ponožky až po kabáty. Je ideálnym prvkom na vrstvenie, dá sa kombinovať s rôznymi materiálmi a štruktúrami, hodí sa ku koži aj k džínsom.

7Victoria Beckham, Preen by Thornton Bregazzi

 

Páperie

Ak flitre či strapce nie sú nič pre vás, vyskúšajte iný, no pritom dramatický trend. Je ním páperie. Do šatníka sa dokáže dostať v tých najrôznejších podobách, niekedy môže ísť o jemný detail na rukáve svetra, inokedy zase o neprehliadnuteľné koktejlové šaty. Stále je to však elegantný, sofistikovaný a pritom hravý materiál, ktorý vám pripomenie jazz age.

8Oscar de la Renta, Mary Katrantzou

 

Menčester

Priznajte sa, aj vy ste tento materiál v detstve nenávideli a teraz sa ho nemôžete nabažiť. O to viac, že takto dokonale zapadá do všetkých tých „škaredých,“ športových trendov. Zároveň je aj ideálnym materiálom na zimu pretože dokonale hreje. Ak sa chcete poriadne zviesť na tejto vlne, stavte na menčestrový nohavicový kostým. Obujte si k nemu zaujímavé čižmy a vyrazte!

10Kade Spade, Margaret Howell

 

Renesancia

Návrat renesancie! Na prehliadkových mólach sme zahliadli množstvo renesančných strihov, ktoré definuje voľná silueta stiahnutá pod alebo nad prsami. Historický motív pôsobí doslova kráľovsky a okamžite spraví zo svojej nositeľky pravú dámu. Pokojne takéto elegantné kúsky kombinujte s tými ležérnejšími, napríklad top v tomto štýle dolaďte ku džínsom, alebo ku šatám obujte masívne čižmy.

11Y/Project, Emilia WicksteadFoto: Indigital

3041

Súvisiace články