Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 27. september 2019

Glamour šatník z udržateľných materiálov

Dnes už každý vie, že móda musí napredovať a to udržateľným smerom. Skvelou správou však je, že aj veľké značky a globálne reťazce pracujú na tejto problematike a sú na správnej ceste vyvolať vmódnom priemysle zmenu.

Glamour šatník z udržateľných materiálov

Dnes už každý vie, že móda musí napredovať a to udržateľným smerom. Skvelou správou však je, že aj veľké značky a globálne reťazce pracujú na tejto problematike a sú na správnej ceste vyvolať v módnom priemysle zmenu. Dôkazom toho je aj najnovšia kolekcia Concsious Exclusive značky H&M.

Hlavnú úlohu v tejto kolekcii hrajú recyklovaná mosadz, recyklovaný zinok a TENCEL ™ X REFIBRA™, lyocellové vlákno čiastočne vyrobené z odpadovej bavlny, ktoré vytvárajú večerné glamour kúsky. Tie sa nesú v romantickom dizajne, ktorému dominujú farby ako staroružová, krémová či čierna. Inšpirované sú maškarnými plesmi zo 60.rokov, ktoré boli typické svojou tajomnosťou a oslnivou módou. „Chceli sme vytvoriť špeciálne kúsky, ktoré ostanú vo vašej skrini počas dlhých rokov vďaka ich účelnosti. Naši zákazníci totiž zistia, že každý kúsok môže byť upravený podľa jeho osobnosti a nálady,“ hovorí Ella Soccorsi, návrhářrka spoločnosti H&M.

4Conscious Exclusive AW19 Still life  5Conscious Exclusive AW19 Still life  11Conscious Exclusive AW19 Still life 
13Conscious Exclusive AW19 Still life  15Conscious Exclusive AW19 Still life 

Vybrať si môžete napríklad zo žakárových plesových šiat s potlačou ruží, či staroružovej tylovej róby, ktorá okamžite upúta všetky pohľady. Károvaná blúzka a mini šaty s flitrami a mašľou sú zase kúsky ako stvorené na firemné večierky či silvestrovské oslavy, ktoré nás čoskoro čakajú. Pre všetky z nás, ktoré sa zamilovali do trendy nohavicových kostýmov tu však je čierny zamatový oblek z recyklovaného polyesteru.

Celý outfit môžete navyše vyšperkovať vlasovými doplnkami vyrobených z recyklovanej mosadzi a zinku.

1160A 202Plášť zdobený korálikmi vyrobený z čiastočne recyklovaných korálikov. 1160A 203Doplnky vyrobené z recyklovanej mosadzi a zinku.

 

H&M Conscious Exclusive je na trhu od roku 2012, odkedy prináša zákazníkom štýlové kúsky z recyklovaných materiálov. Ide už o 10.kolekciu v poradí, ktorá posúva hranice módy. V minulosti už pracovala s materiálmi jako pomarančové vlákna, zmes recyklovaného denimu či recyklovaného polyesteru vyrobeného z PET fliaš. Táto kolekcia je však prvou, ktorá využíva recyklovanú mosadz a zinok. Okrem toho využíva aj novú technológiu TENCELTM X REFIBRATM, lyocellové vlákna vyrobené z čiastočne recyklovanej bavlny. Cieľom skupiny H&M je do roku 2030 vyžívať iba recyklované alebo udržateľné materiály.

18Conscious Exclusive AW19 Still life  20Conscious Exclusive AW19 Still life  26.1Conscious Exclusive AW19 Still life 
29Conscious Exclusive AW19 Still life  35Conscious Exclusive AW19 Still life 

Foto: H&M

1215

Súvisiace články