Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 5. máj 2019

Najlepšie dokumenty o udržateľnosti

Každý človek by si mal pozrieť minimálne jeden dokument, ktorý mu ukáže pravú tvár módneho priemyslu. Ten vôbec nie je iba okreativite, štýle akráse, ale oznečisťovaní anašej túžbe po obrovskom množstve oblečenia či topánok.

Najlepšie dokumenty o udržateľnosti

Každý človek by si mal pozrieť minimálne jeden dokument, ktorý mu ukáže pravú tvár módneho priemyslu. Ten vôbec nie je iba o kreativite, štýle a kráse, ale o znečisťovaní a našej túžbe po obrovskom množstve oblečenia či topánok. Týchto 5 je podľa nás tým najlepším krokom ako odštartovať vašu cestu za lepším módnym priemyslom a udržateľnosťou.

The True Cost

Aká je pravá hodnota fast fashion? Túto otázku si pokladá dokumentárny film The True Cost z roku 2015. O svojom udržateľnom prístupe k móde v ňom hovorí napríklad aj Stella McCartney a okrem toho v ňom máte možnosť vidieť z prvej ruky, ako to v módnom a textilnom priemysle skutočne chodí.

 

Minimalism

Pokiaľ ste ešte nevideli tento dokumentárny film z produkcie Netflix, tak teraz je čas. Rozoberá množstvo sfér života a jednou z nich je aj konzumerizmus, a naša nezadržateľná potreba mať stále viac. Viac oblečenia, viac nábytku, viac všetkého.

 

The Machinists

Film dokumentuje život troch krajčírok v Bangladéši, ktoré pracujú v továrni v meste Dhaka. Skúma ich pracovné podmienky, etické podmienky aj ľudské práve. Po zhliadnutí tohto dokumentu zaručene zmeníte svoj pohľad na rýchlu módu.

 

Unravel

Viete, čo sa skutočne stane, keď svoje oblečenie vyhodíte alebo venujete na charitu? Skončia v krajinách tretieho sveta, napríklad v Indii. Tento dokument sa pozerá na to, ako funguje recyklačná spoločnosť v Indii a aké obrovské množstvo odpadového oblečenia každý deň vyprodukujeme.

 

River Blue

Tento dokument nás vezme na výlet po svete, aby nám ukázal tie najkrajšie rieky na svete, ale aj tie najznečistenejšie. Ukazuje nám odvrátenú tvár textilného priemyslu a dopad farbenia na prírodu.

4316

Súvisiace články