Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 1. apríl 2019

Doprajte šatníku jarný detox

Tak ako naše telo potrebuje jarný detox aj náš šatník si pýta po celoročnom používaní trochu čerstvého vzduchu aozdravenia. Situácie, kedy veci odkladáme spresvedčením, že sa ešte zídu, poznáme všetci.

Doprajte šatníku jarný detox

Tak ako naše telo potrebuje jarný detox aj náš šatník si pýta po celoročnom používaní trochu čerstvého vzduchu a ozdravenia. Situácie, kedy veci odkladáme s presvedčením, že sa ešte zídu, poznáme všetci. Priznajme si však, že sú veci, ktoré už naozaj v našom šatníku nemajú čo hľadať alebo potrebujú úpravu. My vám poradíme ako na to.

4 kroky k lepšiemu šatníku

Dnešným svetom hýbe minimalizmus a tzv. kapsulový šatník. Nie, nebojte sa. Nemusíte sa naraz vzdať všetkého. Poradíme vám však, ako bude rozhodovanie, či si vec nechať alebo vyhodiť, omnoho jednoduchšie.

1. Kontrola

Rozdeľte veci do dvoch skupín – veci, ktoré musia jednoznačne ostať a tie, ktorým sa treba venovať osobitne. Pri druhej skupine je potrebné odpovedať si na základné otázky:

a. Kedy som naposledy mala oblečený tento kus odevu?

b. Sedí mi ešte stále veľkosť?

c. Cítim sa v tom pohodlne?

d. V akom stave je oblečenie? Môžem ho obnoviť?

2. Starostlivosť

Samozrejmosťou je prišitie gombíkov a odstrihnutie nepekných visiacich nitiek. Okrem toho je veľa spôsobov ako oblečenie obnoviť. Chýba vám šnúrka v mikine? Použite saténové stuhy. Fantázii sa medze predsa nekladú.

3. Recyklácia

Dať zbohom oblečeniu nemusí automaticky znamenať, že pôjdu do kontajneru. Čipkované šaty budú vyzerať ako nové, ak ich oživíte kvetmi ak ak už tieto šaty nepotrebujete, čipkovaný top prerobený zo šiat bude ideálna voľba na jarný outfit.

4. Organizácia

Obnovený šatník ponúka priestor na lepšiu organizáciu. Zoraďte oblečenie podľa druhu a následne podľa farby. Jednoduchšie sa v ňom budete orientovať a ranné vystávanie pred šatníkom bude minulosťou.

Samozrejme, tento postup odporúčame opakovať a nemusíte čakať na jar. A možno jarný detox vo vašom šatníku urobí detox aj vo vašom živote. Zbavením sa starých vecí dáte totiž priestor pre nové.

1257

Súvisiace články