Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 20. marec 2019

Najkrajšie ekologické tenisky

Vposledných rokoch sa začalo viac hovoriť oudržateľnosti, ekológii či recyklovaní. Otúto stránku módy sa začali zaujímať influenceri, ale aj samotné módne domy či dizajnéri, apráve preto máme dnes bohatšiu ponuku udržateľných produktov ako kedykoľvek predtým.

Najkrajšie ekologické tenisky

V posledných rokoch sa začalo viac hovoriť o udržateľnosti, ekológii či recyklovaní. O túto stránku módy sa začali zaujímať influenceri, ale aj samotné módne domy či dizajnéri, a práve preto máme dnes bohatšiu ponuku udržateľných produktov ako kedykoľvek predtým. Tentokrát vám predstavíme to najlepšie medzi ekologickými teniskami.

FEIT

Newyorská značka tenisiek bola založená s účelom bojovať proti masovej produkcii. Každý ich model je ručne vyrábaný z prírodných materiálov, nepoužívajú žiadnu syntetiku a navyše sa produkujú v limitovaných edíciách do 60 kusov. Sú inšpirované 60.rokmi a pôsobia luxusne aj elegantne zároveň.

Good News

Dover Street Market ešte len uvedie novú značku tenisiek, no už teraz sa na ňu módna verejnosť teší. Kolekcia bude pozostávať z klasických aj vyšších tenisiek, ktoré sú vyrobené z recyklovaných, organických a ekologických materiálov. Navyše sú farebné a ich vzory sršia pozitívnou energiou.

2

Yatay

Taliansky dizajnér a zakladateľ značky, Umberto De Marco, vyvíjal prototyp tenisiek Yatay celé dva roky. Napokon prišiel s uhladeným modelom v low-top a high-top strihoch, ktorý sa vyrába z recyklovaných vlákien a bio hrozienok, pričom podrážka je takisto vyrobená z rozložiteľného materiálu. Tenisky pritom vôbec nemuseli obetovať zo svojho talianskeho štýlu a pôsobia maximálne trendy a nadčasovo.

3

Veja

Francúzsku značku milujeme od roku 2005, no len niekoľko rokov dozadu si získala širšiu verejnosť. Ako prví priniesli možnosť tenisiek bez kompromisov, ktoré majú aj štýl no sú zároveň ekologické. Okrem toho samozrejme dohliadajú aj na etickú stránku výroby a stále hľadajú možnosti na zlepšenie.

4

Stella McCartney

Dizajnérka je pionierkou udržateľnosti a ekológie na trhu s luxusnou módou. Je inšpiráciou nielen pre exkluzívne módne domy, ale aj pre globálne značky či menších dizajnérov. Okrem spolupráce so značkou Adidas, pre ktorú pravidelne navrhuje udržateľné línie, má svoju rovnomennú značku, ktorá tvorí výhradne ekologické a etické produkty. Okrem samotných materiálov sa stále snaží inovovať aj samotné procesy a zlepšovať svoj prístup k životnému prostrediu.

5

Foto: archív značiek

1879

Súvisiace články