Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 10. január 2019

Tiffany & Co. začína novú éru transparentnosti

Značka Tiffany & Co. oznámila, že svoje nákupy diamantov a ich ťažbu stransparentní.

Tiffany & Co. začína novú éru transparentnosti

Značka Tiffany & Co. oznámila, že svoje nákupy diamantov a ich ťažbu stransparentní. Zákazníci tak budú presne vedieť, odkiaľ ich diamanty pochádzajú. Do roku 2020 budú mať túto možnosť všetky diamanty v šperkoch Tiffany & Co. a pre šperkársky priemysel to predstavuje obrovský krok vpred.

Vďaka službe s názvom Diamond Source Initiative, bude Tiffany poskytovať zákazníkom, ktorí si zakúpia diamanty minimálne od 0.18 karátu a vyššiu, informácie o ich geografickom pôvode. Každý diamant bude mať pridelené číslo, na základe ktorého budú tieto informácie prístupné. Okrem toho, že Tiffany & Co. už dnes poskytuje záruku toho, že diamanty pochádzajú z nekonfliktných zón, pridávajú ďalší element, ktorý pomôže budovať lepšiu budúcnosť.

04 1225  IMG 9795 

Značka sa takisto zaviazala, že už viac nebude nakupovať diamanty neznámeho pôvodu. Od roku 2020 začne navyše pridávať ďalšie informácie súvisiace so spracovaním a umeleckou prácou. Takto bude každý zákazník vedieť kto, kedy a kde spracoval jeho diamant, či kto ho do šperku zasadil.

Foto: archív značky

1362

Súvisiace články