Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 12. júl 2021

Spájanie ér v haute couture kolekcii Fendi

História aj moderný aspekt Ríma, ktoré oslovili filmového režiséra Piera Paola Pasoliniho, inšpirovali aj Kima Jonesa, ktorý jeho estetiku a víziu pretavil do najnovšej haute couture kolekcie módneho domu Fendi. Prvá haute couture kolekcia Kima Jonesa pre Fendi bola zameraná na púť z Anglicka do Ríma, avšak pri tejto sa už sústreďujeme na pohľad na večené mesto.

Spájanie ér v haute couture kolekcii Fendi

História aj moderný aspekt Ríma, ktoré oslovili filmového režiséra Piera Paola Pasoliniho, inšpirovali aj Kima Jonesa, ktorý jeho estetiku a víziu pretavil do najnovšej haute couture kolekcie módneho domu Fendi.

Prvá haute couture kolekcia Kima Jonesa pre Fendi bola zameraná na púť z Anglicka do Ríma, avšak pri tejto sa už sústreďujeme na pohľad na večené mesto. Skúmame jeho históriu, rozmanitosť príbehov a jeho prerod na modernú metropolu.

Invitation to Fendi Couture Autumn Winter 2021

Hlavné mesto Talianska je bezpochyby jedným z najpútavejších miest na svete s nenapodobiteľnou historickou atmosférou, nad ktorou sa vznáša nádych moderny. Zrejme tento unikátny duch mesta inširoval aj tvorbu režiséra Pasoliniho.

V celej kolekcii si tak našiel miesto pohľad na realitu na pozadí histórie, ktoré sú skomponované do zaujímavých historicko-súčasných kontextov. Nenájdete v nej presnosť, ani to, čo sa tak môže na prvý pohľad javiť postupne odhaľuje svoju tvár. Prekrývanie období sa v kolekcii objavuje v modeloch, ktoré sú inšpirované starodávnym šatstvom, využíva kožušiny a reprodukované látky ako hodvábny žakár. Modely zdobené výšivkou Cornely a perličkami predstavuje poetickú premenu z minulosti na prítomnosť. V kolekcii sa tiež objavuje inšpirácia rímskymi sochami a perfektnými mramorovými drapériami.

Pôvab talianskeho kameňa a sôch sa pretavuje do modelov zo všetkých pohľadov. Nachádza sa tu aj mozaiková pietra dura, ktorá sa mení na koženú intarziu a plisované kožené záhyby. Ručne tvarované šperky z talianskeho mramoru sa v pohybe ľahko vlnia, akoby zamrzli v čase, zatiaľ čo perleťová mozaika je navrstvená na tylových šatách.

Foto: Fendi

Credits FENDI_COUTURE_AW21_CREDITS_SK.pdf

1082

Súvisiace články