Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 21. jún 2021

FENDI predstavuje kolekciu inšpirovanú vtáčou perspektívou

Veci vyzerajú úplne inak z vtáčej perspektívy, rozdielne ich aj vnímame a pociťujeme z nich aj inú náladu a atmosféru. Stačí sa zamyslieť nad tým, ako sme inak bežné miesta vnímali napríklad zo strechy vysokej budovy alebo z lietadla.

FENDI predstavuje kolekciu inšpirovanú vtáčou perspektívou

Veci vyzerajú úplne inak z vtáčej perspektívy, rozdielne ich aj vnímame a pociťujeme z nich aj inú náladu a atmosféru. Stačí sa zamyslieť nad tým, ako sme inak bežné miesta vnímali napríklad zo strechy vysokej budovy alebo z lietadla. Týmto unikátnym pohľadom bola inšpirovaná aj najnovšia pánska kolekcia z dielne módneho domu FENDI.

“Nikdy predtým nebolo dôležitejšie, ako a odkiaľ sa pozeráme na veci,” povedala umelecká riaditeľka pánskej kolekcie a doplnkov Fendi, Silvia Venturini Fendi. Uhol pohľadu veľa mení a ovplyvňuje aj naše vnímanie sveta, či už sa bavíme o fyzickom svete, alebo o metaforickom chápaní života. Rozmýšľanie nad svetom z výšky sa tak pretavilo do hlavnej inšpirácie pre kolekciu na jar/leto 2022, ktorá je založená na hravej ľahkosti, precíznosti a budúcnosti luxusu.

10 FENDI Mens SS22 backstage images  04 FENDI Mens SS22 backstage images 

Farebná paleta sa pohybuje na jemných jarných tónoch ako citrónovo žltá, pistáciová či pivonková, do ktorých sa primiešavajú hlbšie odtiene kriedy, grafitu či bridlice. Farby zvolené pre túto kolekciu zároveň vyobrazujú farby Ríma počas rôznych časti dňa, ako ho vidí Silvia Venturini Fendi zo svojho ateliéru v Palazzo della Civiltà. V kombinácii s prepracovanými detailmi a proporciami tak vznikajú oku lahodiace siluety. Ich eleganciu a výrazne moderný charakter dotvárajú použité materiály ako ľanový hodváb, žakárová džínsovina či jahňacia kožušina. V kolekcii nájdete niekoľko nových krajčírskych modelov vrátane hybridných letných oblekov, skrátených sák či ľanových blejzrov a šortiek kombinujúcich bavlnu a semiš. Háčkovaná norka využitá v polorolákoch a tričkách zase prináša unikátne prepojenie tradície s budúcnosťou.

Kolekciu dopĺňajú doplnky predstavujúce únik z reality a preto sa súčasťou kolekcie stali napríklad aj plavecké okuliare a čiapky, ktoré vznikli v spolupráci so značkou Arena. Chýbať však nemôže ani obľúbená Baguette, ktorá je v kolekcii prítomná aj v podobe šperku, či Peekaboo v modernom nylone. Svoje miesto v kolekcii má aj kapsičková podoba Baguette. #fendi

Foto: Fendi

1125

Súvisiace články