Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 4. september 2019

Móda pod vplyvom modernej doby na treťom prehliadkovom dni MBPFW

Dnešná móda je veľmi rôznorodá. Postupne sa zscény úplne vytrácajú trendy, prístup kobliekaniu sa uvoľňuje ascéne je čoraz živšia, no pritom nadčasovejšia.

Móda pod vplyvom modernej doby na treťom prehliadkovom dni MBPFW

Dnešná móda je veľmi rôznorodá. Postupne sa z scény úplne vytrácajú trendy, prístup k obliekaniu sa uvoľňuje a scéne je čoraz živšia, no pritom nadčasovejšia. Presne toto všetko sa odrazilo v najnovších kolekciách značiek Laformela či Naut a pri línii dizajnéra Zoltána Tótha.

Laformela

Kolekcia pre modernú nomádku, to bolo cieľom najnovšieho počinu návrhárskeho dua Miroslava Kohutiarová a Antonín Soukup. Najlepšie na ich prístupe je to, že rozumejú svojej dizajnérskej filozofii a neuberajú z nej ani pod vplyvom trendov či sociálnych sietí. Táto kolekcia je preto plná precízne strihaných kúskov, ktoré sa miešajú s uvoľnenými modelmi. Farebná škála je pomerné neutrálna, avšak umožňuje vyniknúť unikátnym detailom a sofistikovaným kombináciám materiálov.

Zoltán Tóth

Farebná kolekcia Zoltána Tótha je potešením pre oko aj pre módny apetít. Vytvoril ženskú a pritom silnú líniu, ktorá sa zahráva so zmyselnosťou a modernou androgénnosťou. Medzi modelmi nájdete ľahučké splývavé šaty, precízne strihané nohavicové kostýmy, ale aj kardigány, šaty či blúzky, ktoré vynikajú nielen svojou konštrukčnou precíznosťou, ale najmä inovatívnou kombináciou farieb a materiálov. Jednoducho Zoltán vytvoril kolekciu venovanú modernej podobne femme fatale.,

Naut

Značka, ktorú si väčšina z nás spája s taškami, batožinou a kabelkami sa tentokrát vydala naproti ready-to-wear. Táto kolekcia bola inšpirovaná tradičnými ázijskými prvkami, ktoré sa odrazili na siluetách a v použití farieb. Ich typická športová estetika však bola napriek tomu neprehlaidnuteľná a ovládla nielen výber materiálov, ale aj detailov. Tento kontrastný mix dvoch rozličných inšpirácií sa však postala a unikátny výsledok. Vzišla z toho unisexová kolekcia do moderného sveta.

Foto: archív MBPFW

2659

Súvisiace články