Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 25. október 2016

Finále Fashion LIVE! v znamení domácej aj zahraničnej módy

Tretí a zároveň finálny deň štvrtého ročníka Fashion LIVE! sa odohrával v znamení mladej módy, renomovanej slovenskej aj zahraničnej módnej tvorby.

Finále Fashion LIVE! v znamení domácej aj zahraničnej módy

Tretí a zároveň finálny deň štvrtého ročníka Fashion LIVE! sa odohrával v znamení mladej módy, renomovanej slovenskej aj zahraničnej módnej tvorby.

Univerzita Tomáše Bati v Zlíne
Deň odštartovali študenti módneho dizajnu zo Zlínu, ktorí predviedli progresívnu módu. Každý z nich priniesol na pódium svojský pohľad na módu, ktorý bol skutočným spestrením módneho podujatia v Starej tržnici.

Veronika Lokajíčková
Spojenie geometrie a svetu kvetín predviedla dizajnérka Veronika Lokajíčková. Výrazné farby sa tu spájajú s jednoduchými, no pritom elegantnými strihmi a vytvárajú tak perfektnú symbiózu.

Michaela Ľuptáková
Pre tvorbu Michaely Ľuptákovej je charakteristická elegancia, no tentokrát dizajnérka trochu pritvrdila. Aj keď bola kolekcia inšpirovaná kvetmi, bola plná kontrastov. Tvrdé materiály ako koža sa tu miešali s honosnými hodvábmi ši zamatmi, čím vytvárali jedinečnú zvodnosť.

Jana Kuzmová
Jana Kuzmová stavila na eleganciu a haute couture nádych. Pomohli jej materiály ako tvíd a strihy dotiahnuté do tých najmenších detailov. Kolekcia síce bola plná tmavých farieb, no napriek tomu vyžarovala pozitívnu atmosféru.

Lenka Sršňová
Rukopis Lenky Sršňovej patrí k tým najvýraznejším na slovenskej módnej scéne. Témou tejto kolekcie bol ťah štetca a jeho rôzne formy, ktoré sa následne objavovali na modeloch v kombináciách s jednofarebnými prvkami. Jednoduché a všestranné modely boli prepojené s ich farebnou dušou.

CLARA DAGUIN (FR), KLAUDIA MARKIEWICZ (PL), SHARKA BOSAKOVA (CZ)
Prehliadkový večer uzatvorila trojica zahraničných dizajnérov. Clara Daguin z Francúzska predviedla prepojenie módy a technológie prostredníctvom svietiacich elementov, zatiaľ čo poľská návrhárka Klaudia Markiewicz opisovala pokročilé štádium farboslepoty prostredníctvom sivej, čiernej a bielej. Sharka Bosakova sa sústredila na prírodné prvky ako hodváb či bavlna s dokonale prepracovanými detailmi.

Clara Daguin

Klaudia Markiewicz

Sharka Bosakova

HUBERT FRESH FASHION CONTEST
Značka Hubert v spolupráci s Fashion LIVE! dala príležitosť mladým návrhárom na prezentáciu svojej tvorby. Víťazmi sa stali Boris Kráľ, Samuela Takáčová a duo Lucia Žiak Roháčova & Peter Žiak, ktorí odprezentovali svoje kolekcie, ktorých témou boli „Fashion Bubbles.“

Fashion LIVE! Awards 2016
Večer uzatvorilo odovzdávanie cien v štyroch kategóriách- Najlepší dizajnér, Fresh dizajnér, Najlepšia tvár podujatia a Najlepšia Fashion show. Z ocenenie v prvej kategórii sa tešila Andrea Pojezdálová so svojou kolekciou Noir. V kategórii Fresh dizajnér zvíťazil Ján Černý a cenu za najlepšiu Fashion show si odniesol Martin Hrča vďaka jeho zimnej rozprávke. Lea Valachová a Lukáš Mikula sa stali najlepšími tvárami.

    2805

    Súvisiace články