Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 8. november 2015

Bratislavské módne dni: redakčná selekcia z 3. dňa

Veľkolepá show kráľovnej spoločenských šiat, talentovaní nováčikovia aj ocenenie za prínos pre slovenskú módnu scénu. Tretí večer bol impozantným ukončením jubilejného ročníka Bratislavských módnych dní.Rozbora CoutureAko povedal Richard Rozbora po prehliadke, pri tvorbe väčšinou vychádzam z podstaty samotného materiálu.

Bratislavské módne dni: redakčná selekcia z 3. dňa

Veľkolepá show kráľovnej spoločenských šiat, talentovaní nováčikovia aj ocenenie za prínos pre slovenskú módnu scénu. Tretí večer bol impozantným ukončením jubilejného ročníka Bratislavských módnych dní.

Rozbora Couture
Ako povedal Richard Rozbora po prehliadke, pri tvorbe väčšinou vychádzam z podstaty samotného materiálu. V tomto prípade ním bol úplet. takže sme videli kolekciu, ktorej dominovali pletené šaty, topy a sukne kombinované s kontrastnými ľahučnými materiálmi. Nie je tajomstvom, že Richardovu inšpiráciou je elegancia obdobia začiatku 20. storočia, napriek tomu nám predviedol veľmi súčasnú kolekciu pre modernú ženu.
Uznávaný dizajnér s medzinárodným kreditom a skúsenosťami pôsobí vo svete módy už od roku 1994. Ako sa vyjadrila organizátorka podujatia, Mária Reháková, Richard výrazne obohatil slovenskú scénu a za tento prínos sa mu rozhodla udeliť ocenenie, ktoré mú osobne počas tretieho večera BMD odovzdala.

ROZBORA_MG_6370

ROZBORA_MG_6383

ROZBORA_MG_6404

ROZBORA_MG_6415

ROZBORA_MG_6427Ida Sandor
Dizajnérka, pochádzajúca z Košíc nám pravidelne predstavuje originálne nadčasové modely prepracovaných strihov s výraznými detailmi a inak tomu nebolo ani teraz.

Sandor_RAM_7330

Sandor_RAM_7359

Sandor_RAM_7375
Musa
K mladým značkám tretieho večera BMD patrila MUSA, pod ktorou je podpísaná dizajnérka Katarína Halasová. Svoje modely tvorí s výnimočným zmyslom pre nadčasovú eleganciu, sústreďuje sa na kvalitné materiály, inovatívny dizajn a pohodlie.

MUSA_MG_6589

MUSA_MG_6591

MUSA_MG_6595

Michael Kovacik
Luxusné a ľahké materialy, minimalizmus, ženskosť, tak by sa dal definovať rukopis Michaela Kováčika. V aktuálnej kolekcii nám predstavil prevažne koktejlové a večerné šaty, z farieb dominovali čierna a lososová. Splývavými strihmi nechal dizajnér krásne vyniknúť ženskú postavu.

Kovacik_MG_6922

Kovacik_MG_6945

Kovacik_MG_6986
Jana Pištejová
Jana Pištejová si ako hlavnú tvár svojej luxusnej kolekcie vybrala Dianu Mórovú. Nielen spojenie týchto dvoch úspešných žien bolo počas show premiérové, Diana otvorila prehliadku sediac na pohovke z novej kolekcie home design, ktorú dizajnérka uviedla po prvýkrát.
Čo sa týka módy, ostala Jana Pištejová verná svojmu štýlu. Veľkolepé večerné róby dopĺňali kabelky od Katie Q a šperky od Valérie Ducko Kelecsényi. Prehliadkové mólo patrilo krásnym ženám zo slovenského šoubiznisu. Jankine modely predvádzali Soňa Skoncová, Mária Zelinová, Sisa Sklovská, Jasmína Alagičová a ďalšie krásne modelky.

Pistejova_MG_6989

Pistejova_MG_7052

Pistejova_MG_7098

Pistejova_MG_7212

pripravila: redakcia
foto: Ramon Leško / Bratislavské módne dni

5894

Súvisiace články