Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 3. august 2021

Kabelky, do ktorých sa oplatí investovať

Niektoré kabelky sú obrovským sezónnym hitom, iné nenápadne pretrvávajú naprieč sezónami a bez vplyvu aktuálnych trendov. Ide o ikonické kúsky, ktoré nielenže nikdy nevýjdu z módy a preto predstavujú skvelú investíciu.

Kabelky, do ktorých sa oplatí investovať

Niektoré kabelky sú obrovským sezónnym hitom, iné nenápadne pretrvávajú naprieč sezónami a bez vplyvu aktuálnych trendov. Ide o ikonické kúsky, ktoré nielenže nikdy nevýjdu z módy a preto predstavujú skvelú investíciu. Ich cena totiž odráža nadčasovosť a kvalitu, na ktorú sa budete spoliehať veľmi dlho a mnohé dokonca budú môcť zdediť vaše deti či vnúčatá.

Hermés Birkin

Začať nemôžeme inak, Hermés Birkin je len jedna. Od roku 1984 po nej túžia mnohé módne maniačky a väčšina z nich skončí na niekoľkoročnom waitliste. Tieto kabelky je takmer nemožné zohnať a cena vintage verzií sa pohybuje od 12-tisíc eur. Avšak primerná hodnota kabeliek od roku 2016 stúpla o 16%. Birkin je jednoducho skvelá investácia ešte aj z tohto pohľadu, nehovoriac o tom, že je krásna, multifunkčná a extrémne elegantná.

@marianne_theodorsen 

Chanel Flap Bag

Jedna z najikonickejších kabeliek, ktorá sa hodí ku všetkému, na všetky udalosti a každému štýlu. Najlasickejšie verzie sú čierna a béžová, avšak tieto kabelky sú krásne aj v iných, výrazných farbách. Neutrálne sú však stávkou na istotu. Tento model navrhla ešte samotná Gabrielle Chanel v roku 1955 a odvtedy je neodmysliteľnou súčasťou dedičstva módneho domu.

SundarBay@SundarBay 

Mulberry Alexa

Alexa Chung je bezpochyby jednou z najvýraznejších osobností módneho sveta a zároveň patrila medzi prvé módne influencerky. Jej štýl si zamilovala aj značka Mulberry, ktorá po nej v roku 2010 pomenovala dnes už ikonickú kabelku. Kombinuje v sebe punkový, ale aj klasický štýl, ktoré Alexa dokáže s ľahkosťou miešať a vytvárať najštýlovejšie outfity. Hodí sa na množstvo príležitosti, najmä na každodenné nosenie.

birdieparva@birdieparva 

Gucci Jackie

Keď sa povie Gucci, mnohým okamžite prebehne hlavou práve tento model pomenovaný po ikonickej Jackie Kennedy. Patrí k najpopulárnejším kúskom z dielne módneho domu už dlhé roky, je elegantná, štýlová, tvarom zaujímavá, ale stále dostatočne jednoduchá na to, aby sa dala využiť na najrôznejšie spôsoby.

emilisindlev@emilisindlev 

Balenciaga City Bag

Kabelka, ktorej sláva sa zrodila na začiatku tohto milénia. Preslávili ju dvojičky Olsenové, ktoré v tej dobe predstavovali jedny z najvýznamnejších módnych ikon, avšak sláva tejto kabelky neutíchla až doteraz. Je punková, kozmopolitná, má jemný retro nádych, jednoducho všetko, čo aj dnešná móda miluje.

officialemilyvalentine @officialemilyvalentine  

Dior Saddle Bag

Tento model kabelky sa prvýkrát objavil na scéne v roku 1999 pod vedením Johna Galliana, avšak na istý čas sa prestal vyrábať. Na scénu sa vrátil len pár sezón dozadu, kedy si okamžite získal všetky štýlové ženy od Rosie Huntington-Whiteley až po Rihannu. Kabelka sa jednoducho nosí, vďaka svojmu tvaru zaujme na prvý pohľad, avšak dobre sa kombinuje s takmer hocičím a je stále dostatočne elegantná.

xeniaadonts@xeniaadonts

Loewe Puzzle

Puzzle je na scéne od roku 2015, avšak aj počas tohto krátkeho obdobia sa stala miláčikom módnej verejnosti. Jej jednoduchá silueta je vyšperkovaná prepracovanými detailmi, ktoré pripomínajú práve skladačku. Robia ju unikátnou, okmažite zapamätateľnou, no zároveň stále dosť low-key luxusnou. Takúto kabelku skombinujete s hocičím a zároveň vám poslúži ako minimalistický statement kúsok.

 jessicaskye 

Foto: Instagram

1460

Súvisiace články