Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 13. máj 2021

#LOVEHERSTYLE: Mathilde Gøhler

Dánska modelka je dokonalým príkladom kalokagatie. Jej fyzickú krásu predchádza tá duševná.

#LOVEHERSTYLE: Mathilde Gøhler

Dánska modelka je dokonalým príkladom kalokagatie. Jej fyzickú krásu predchádza tá duševná. Svojím odhodlaním žiť si svoj život podľa seba inšpiruje vyše milión followerov.

Aj keď dvadsaťosemročná Mathilde patrí medzi známe modelky, jej popularita vzrástla až po tom, čo sa stala matkou a fashion influencerkou. Jej život sa dovtedy točil okolo modelingu, z ktorého sa časom posunula do iných oblastí. Všetko sa začalo, keď ju objavil majiteľ agentúry Le Management Modeling Agency v dánskom fitnescentre v Kodani, kde pracovala. Jej kariéra okamžite nabrala rýchle obrátky. Jemný šarm, ženskosť a minimalistický štýl, to je to, čo túto príťažlivú Dánku vystihuje.

Za mnohé hovoria aj jej obľúbené dizajnérske značky ako Chanel, DIOR, Hermés, Ganni, Isabel Marant, Prada, Armani. Svoje outfity skladá výhradne z jednoduchých kúskov v jemných odtieňoch, ktoré vyzdvihujú jej nežnosť a dokonalú siluetu. Disponuje citom pre balans medzi vysokou eleganciou a ležérnosťou. S hravosťou kombinuje klasické biele tenisky s uhladenými nohavicami alebo sukňou, obľubuje bavlnené basic tričká a jednoduché pánske košele, ktoré nosí na množstvo spôsobov. Luxusné značky rada kombinuje aj s bežnou konfekciou a vintage kúskami.

Tie nakupuje napríklad na @thecalivintageshop, kde nájdete okrem starých hodnotných vecí aj ručne vyrábané a upcyklingové kúsky. Udržateľnosť v móde podporuje aj záujmom o miestnych dizajnérov, z ktorých preferuje napríklad dánske Skall Studio. Svoj štýl mala možnosť odprezentovať aj cez spoluprácu s módnou značkou NA-KD, s ktorou vytvorila vlastnú kolekciu Mathilde Gøhler x NA-KD. V tejto línii predstavila svoj štýl zosobnený cez minimalistické ženské kúsky v základných odtieňoch čiernej, béžovej, bielej a jej obľúbených pastelových odtieňoch.

Nájdete tu jej obľúbené hladké úplety, jemné saténové negližé a sukne, klasické kostýmy a jemné blúzky. Napriek tomu, že je Mathilde fashion ikonou, svet zaujala aj svojím prístupom k životu. Ten prezentuje na sociálnych sieťach, kde často píše o kráse bežných vecí, vzťahoch a rodine. Spolu s partnerom, dánskym hudobným producentom a skladateľom Remmym (45), majú štvorročnú dcérku, ktorá obrátila ich život naruby. Napriek tomu, že modelka otehotnela po krátkej niekoľkomesačnej známosti, ani na okamih nezapochybovala o potenciáli novovznikajúcej rodiny.

Vďaka zdravému postoju k životu sa stala populárnou „motivátorkou“, ktorá dokazuje, že byť matkou, cítiť sa dobre ako žena a stále viesť úspešnú kariéru naraz nie je nemožné. Dôkazom je aj kreatívna agentúra Social Works, kde je spolumajiteľkou a hlavnou tvárou. Spolu so svojím tímom sa špecializuje na digitálny marketing a posúvanie komunikácie jednotlivých značiek a influencerov na vyššiu úroveň.

Naše tipy:

Text: Jana GOMBOŠOVÁ
Foto: @mathildegoehler, archív značiek

1462

Súvisiace články