Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 17. marec 2021

Chanel N°5 oslavuje 100 rokov!

Existuje väčšia ikona medzi parfumami ako N°5 od značky Chanel? Je to jednoducho legenda, ktorá sa doslova postarala o revolúciu a už je to 100 rokov odvtedy, čo sa zrodila.

Chanel N°5 oslavuje 100 rokov!

Existuje väčšia ikona medzi parfumami ako N°5 od značky Chanel? Je to jednoducho legenda, ktorá sa doslova postarala o revolúciu a už je to 100 rokov odvtedy, čo sa zrodila. Pri tejto príležitosti Chaenl pripravil novú epizódu v rámci svojho seriálu Inside Chanel venovaný práve tomuto parfumu.

N°5 je najznámejší parfum na svete, ktorý vznikol už v roku 1921 a prežil nástrahy meniacich sa trendov, kultúry aj spoločnosti. V dnešnom svete stále patrí k najpopulárnejším parfumom, ktorý milujú ženy po celom svete. Aký je však jeho príbeh?

03 IC32 N5 100ANS CARRE 3 LD

Pre Gabrielle Chanel bolo typické obchádzať zaužívané zvyky a konvencie, preto sa na začiatlku 20. rokov rozhodla zmeniť pohľad ľudí na módu práve týmto parfumom. Rovnako, ako je ódne kúsky, aj tento parfum stelesňoval nadčasovosť a jednoduchosť v detailoch, pričom jeho kompozícia bola doslova revolučná. Tento parfum bol úplne prvým parfumom, ktorý navrhla žena pre ženy. Z N°5 sa postupom rokov stala ikona, ktorú si zamilovala Marilyn Monroe, objavila sa na diele Andyho Warhola a bol to napríklad aj prvý parfum s vlastnou reklamou v TV. Jeho ambasádorkami sa stali silné, inšpiratívne ženy ako Catherine Deneuve, Nicol Kidman či najnovšie Marion Cotillard.

Do dnešného dňa má za sebou tento parfum množstvo bohatých príbehov po celom svete, ktoré tvoria jeho dedičstvo a zároveň sú osobnými spomienkami jeho nositeliek. N°5 bol vytvorený pre ženy akou bola Mademoiselle Chanel. Ženy, ktoré samé rozhodujú, kým chcú byť a tým sa aj stanú. Je to ako neviditeľné brnenie, ktoré nám dáva silu čeliť životu. Objavte jeho príbeh.

Foto: Chanel

1026

Súvisiace články