Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 15. jún 2020

Novým kreatívnym riaditeľom Givenchy je Matthew M. Williams

Clare Waight Keller sa postarala ojedny znajikonickejších svadobných šiat zdielne módneho domu Givenchy, ktoré navrhla pre Meghan Markle, ktorá si brala Princa Harryho. Jej tvorbu si obľúbili zástupy celebrít ado tradičného módneho domu vniesla moderného, progresívneho ducha.

Novým kreatívnym riaditeľom Givenchy je Matthew M. Williams

Clare Waight Keller sa postarala o jedny z najikonickejších svadobných šiat z dielne módneho domu Givenchy, ktoré navrhla pre Meghan Markle, ktorá si brala Princa Harryho. Jej tvorbu si obľúbili zástupy celebrít a do tradičného módneho domu vniesla moderného, progresívneho ducha. Napriek tomu 10.apríla značka oznámila, že ako kreatívna riaditeľka končí. O nástupcovi sa nehovorilo, až doteraz.

Po viac ako dvoch mesiacoch po oznámení odchodu Clare Waight Keller z Givenchy sa dozvedáme, kto po nej prevezme pozíciu kreatívneho riaditeľa. Stáva sa ním dizajnér Matthew M. Williams, ktorý bude mať na starosti dámsku aj pánsku read-to-wear kolekciu, kolekciu doplnkov, ale aj haute couture kolekciu.

„Som veľmi rád, že Matthew M. Williams sa pridáva do skupiny LVHM. Od momentu, keď sa zúčastnil súťaže LVHM Prize, bolo pre nás potešením sledovať jeho tvorbu a vývoj jeho talentu. Verím, že jeho vízia modernosti bude skvelou príležitosťou pre Givenchy odštartovať novú kapitolu sily a úspechu,“ povedal CEO a predseda LVMH Fashion Group, Sidney Toledano.

1  2  3 

Kolekcia 1017 ALYX 9SM SS20

34-ročný dizajnér - samouk pochádza z Chicaga a aj napriek tomu, že nemá žiadne formálne vzdelanie v módnom dizajne, dokázal v roku 2015 založiť dnes populárnu značku Alyx, ktorú milujú známe osobnosti po celom svete. V roku 2016 sa zároveň stal finalistom súťaže LVMH Prize a následne sa jeho značka rozrástla a zmenila názov na 1017 Alyx 9SM. Ako dizajnér je známy svojimi technologickými inováciami, netypickými postupmi a experimentovaním s kreativitou, čo chce zároveň priniesť aj do módneho domu Givenchy.

4  5  6 

Kolekcia 1017 ALYX 9SM SS20

„Som poctený, že sa môžem pridať do módneho domu Givenchy. Jeho unikátna pozícia a nadčasová aura z neho robia nepopierateľnú ikonu a ja sa teším na to, ako začnem pracovať s celým tímom a ateliérom, na to, ako sa posunieme do novej éry založenej na modernosti a inkluzivite,“ povedal dizajnér.

Prvá kolekcia Matthew M. Williamsa pre módny dom Givenchy bude predstavená v jesennej edícii týždňov módy v Paríži, ktorá by sa mala uskutočniť v októbri tohto roku.

Foto: Getty

1133

Súvisiace články