Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 9. október 2019

Fashion Icon: JOSEFINE HAANING JENSEN

Škandinávsky minimalizmus s vplyvom živelného Los Angeles. Dvadsaťštyriročná Dánka začínala vo fashion biznise pomerne skoro.

Fashion Icon: JOSEFINE HAANING JENSEN

Škandinávsky minimalizmus s vplyvom živelného Los Angeles.


Dvadsaťštyriročná Dánka začínala vo fashion biznise pomerne skoro. V devätnástich odišla študovať do L.A., kde sa zamestnala ako asistentka stylistu. V roku 2016 sa zaradila medzi desať najlepších škandinávskych blogeriek v kategórii travel a fashion. Dnes je jednou z najsledovanejších influenceriek a buduje vlastnú módnu značku H.J. MUSE. Na rovnomennej stránke predstavila fotoblog a kolekciu basic topov, ktorú sama navrhla a je jej manifestom minimalizmu.

Napriek tomu, že má v sebe tradičný severský perfekcionizmus, nestráca sexepíl, ktorým jej fotografie s jasným rukopisom doslova sršia. Môže za to aj fakt, že Josefine neustále cestuje a striedavo žije medzi chladnou Kodaňou a slnečnou Kaliforniou. Definuje ju najmä pánsky look, ktorý je v jej podaní absolútne nová dimenzia. Poznávacím znamením dánskeho anjela s drzým výrazom sú aj monochromatické outfity a úzka paleta farieb. Ak nemá na sebe džínsy, ťažko ju uvidíte v inej farbe ako bielej, čiernej, ťavej alebo zelenej. Ako sama priznáva, nevie si predstaviť život bez oversized saka so širokými ramenami, ktoré nosí zásadne bez podprsenky. Miesto nej však musia byť šperky, ideálne značka jej sestry @nuitetlinette. Jemné retiazky aj masívne náhrdelníky dokonale zapadajú do jej konceptu.

Ambush, Acne Studios, Bottega Venetta, Bottega Venetta, Chopard (predáva Sheron), Coccinelle, Cos, H&M, IRO, Joseph,Stella McCartney, ZARA

Nadčasový šatník drsnej minimalistky tvoria basic kúsky aj dizajnérske značky ako Gucci, Prada, Valentino, Louis Vuitton. Na otázku, kto je jej najobľúbenejší dizajnér, odpovedá jednoznačne: Balenciaga a špeciálnu slabosť má pre kabelky Chanel. Posledné mesiace prepadla aj interiérovému dizajnu, ktorému sa venuje čoraz častejšie. Aj tu je veľmi dobre čitateľný odkaz, ktorý hovorí jednoznačne: Stavte na autenticitu, jednoduchosť a definujte tvary.

 

Jana Gombošová
Foto: @josefinehj, archív firiem

2565

Súvisiace články