Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 1. máj 2013

Karlie Kloss pózuje v šatkách Hermès

Najnovšia kampaň francúzskej značky Hermès na jar a leto 2013, ktorú nafotil David Sims, vzdáva hold presláveným hodvábnym šatkám. Modelka Karlie Kloss je odetá výlučne do šatiek s rozličnými motívmi, na nohách má sandále, nápadne pripomínajúce obuv olympského posla bohov Hermesa, podľa ktorého je značka pomenovaná.Kabelka s poradovníkomSpoločnosť je na trhu už viac než 170 rokov a okrem šatiek sa na módny Olymp vyšvihla aj vďaka kabelkám, ktoré prevzali meno po slávnych ženách histórie, napríklad Kelly (podľa nezabudnuteľnej herečky Grace Kelly) alebo Birkin (podľa speváčky a herečky Jane Birkin).

Karlie Kloss pózuje v šatkách Hermès

1.5.2013

Najnovšia kampaň francúzskej značky Hermès na jar a leto 2013, ktorú nafotil David Sims, vzdáva hold presláveným hodvábnym šatkám. Modelka Karlie Kloss je odetá výlučne do šatiek s rozličnými motívmi, na nohách má sandále, nápadne pripomínajúce obuv olympského posla bohov Hermesa, podľa ktorého je značka pomenovaná.

Hermes_Karlie_uvodna




Hermes_BirkinKabelka s poradovníkom
Spoločnosť je na trhu už viac než 170 rokov a okrem šatiek sa na módny Olymp vyšvihla aj vďaka kabelkám, ktoré prevzali meno po slávnych ženách histórie, napríklad Kelly (podľa nezabudnuteľnej herečky Grace Kelly) alebo Birkin (podľa speváčky a herečky Jane Birkin). Práve Birkin s cenou od 9 000 do 150 000 amerických dolárov sa stala legendou, keďže svojho času si na ňu záujemkyne museli počkať v poradovníku aj niekoľko rokov.

Hermes z Texasu
Šatka Hermès však naďalej zostáva najvyhľadávanejším artiklom a jej cena sa pohybuje od 410 amerických dolárov. Jackie Onassisová ju zvykla nosiť vo vlasoch, Grace Kelly si do nej zavinula svoju zlomenú ruku. Každá šatka je umeleckým dielom, ktoré ukrýva 450-tisíc metrov vlákna priadky morušovej a ktorého lem je výsledkom náročnej ručnej práce. Výjavy na šatkách pochádzajú od mnohých umelcov, za zmienku však stojí príbeh Kermita Olivera z Texasu, ktorý navrhoval pre Hermès ako jediný Američan. Nenápadný talentovaný muž si pritom zarábal ako poštový úradník, čo len posilňuje analógiu s antickým poslom bohov. Medzi najznámejšie motívy z jeho tvorby patrí Faune et Flore du Texas (Fauna a flóra Texasu).

Hermes_motiv

V priebehu tridsiatich rokov túto šatku uviedli na trh niekoľkokrát a vždy sa vypredala. Hovorí sa, že za toto dielo vďačí Hermès náhodnému stretnutiu Olivera so Jean-Louisom Dumasom, niekdajším CEO značky, ktorý miloval potulky Spojenými štátmi. Keď videl odvážnu, a pritom jednoduchú prácu s pôsobivým vyobrazením prírody, okamžite Olivera oslovil k spolupráci. Odvtedy si Hermès od tohto umelca objednal 15 ďalších návrhov.

pripravila: Anna Salvová
foto: Hermès


 

    3929

    Súvisiace články