Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 18. január 2013

Svet výnimočných šperkov: dizajn Lorenz Bäumer

Jeho originálne diela vyrážajú dych. Lorenz Bäumer vo svojej tvorbe čerpá z motívov rozličných kultúr, abstraktných obrazov či dokonca z katedrálových vitráží.Lorenz Bäumer, svetovo uznávaný klenotník francúzsko-nemeckého pôvodu, sa narodil v roku 1965 vo Washingtone DC.

Svet výnimočných šperkov: dizajn Lorenz Bäumer

18.1.2013

Jeho originálne diela vyrážajú dych. Lorenz Bäumer vo svojej tvorbe čerpá z motívov rozličných kultúr, abstraktných obrazov či dokonca z katedrálových vitráží.

Sperky_Baumer_01


Sperky_Baumer_02Lorenz Bäumer, svetovo uznávaný klenotník francúzsko-nemeckého pôvodu, sa narodil v roku 1965 vo Washingtone DC. Detstvo strávil v Spojených štátoch a potom pokračoval v štúdiu inžinierstva na École Centrale des Arts et Manufactures v Paríži so zameraním na dizajn a inovácie.

Vlastnú spoločnosť založil v roku 1989, kedy vytvoril prvú kolekciu pod značkou LORENZ. V roku 1992 navrhol prvý očarujúci šperk pod svojím menom, čím sa začala jeho spolupráca s poprednými klenotníkmi. O tri roky neskôr si otvoril salón na parížskej adrese Place Vendôme, ktorá patrí medzi vyhlásené miesta nákupu luxusných šperkov. Odvážne šperky tohto výnimočného návrhára obdarovaného mimoriadnou predstavivosťou však prekročili hranice tejto adresy a veľmi rýchlo sa udomácnili na špičke svetového klenotníctva.

Sperky_Baumer_03

Sperky_Baumer_04Jeho kolekcie Haute Joaillerie pre módny dom Louis Vuitton svedčia o tom, že vo svete krásnych šperkov dokáže urobiť čokoľvek, čo sa od neho očakáva. Kolekcia s názvom L´Ame du Voyage symbolizuje putovanie rôznymi kultúrami. Šperky spája jemná čipka z kvietkov Monogram, drahokamy a diamanty vybrúsené do tvaru LV kvietkov a hviezdičky, ktoré majú 65 až 77 plôšok. „Jeden z mojich náhrdelníkov predstavuje dokonalosť kruhu, precíznosť hodinového strojčeka a bohatosť afrického ornamentu," hovorí Bäumer. Okrem toho ho inšpirovali katedrálové vitráže, abstraktné obrazy a japonské vejáre.

pripravila: Ivona Partmanová
foto: Lorenz Bäumer, Louis Vuitton

Sperky_Baumer_05Sperky_Baumer_06

Ak ste si prečítali tento článok, budete určite vedieť odpovedať na otázku v našej SÚŤAŽI!

Mohlo by vás tiež zaujímať:
Svet výnimočných šperkov: dizaj Arik Levy
Svet výnimočných šperkov: dizaj Riccardo Tisci



 

    11415

    Súvisiace články