Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 11. január 2013

Svadobný svet smúti, zomrel dizajnér Manuel Mota

V tomto týždni opustil svet iba 46-ročný Manuel Mota, kreatívny riaditeľ španielskej značky Pronovias, ktorá je jedným z najznámejších domov, zameraných na svadobnú módu.Manuel Mota pôsobil v spoločnosti 23 rokov a uznanie si získal neuveriteľným pracovným nasadením, keď dokázal rok čo rok vytvárať kolekcie pre tri rozličné línie a zároveň výročnú kolekciu pre prehliadku. Medzi modelkami, ktoré kráčali po móle v rozprávkových svadobných šatách Manuela Motu, bola napríklad Karolína Kurková či Miranda Kerr.

Svadobný svet smúti, zomrel dizajnér Manuel Mota

11.1.2013

V tomto týždni opustil svet iba 46-ročný Manuel Mota, kreatívny riaditeľ španielskej značky Pronovias, ktorá je jedným z najznámejších domov, zameraných na svadobnú módu.

Pronovias_01


Pronovias_03

Manuel Mota pôsobil v spoločnosti 23 rokov a uznanie si získal neuveriteľným pracovným nasadením, keď dokázal rok čo rok vytvárať kolekcie pre tri rozličné línie a zároveň výročnú kolekciu pre prehliadku. Medzi modelkami, ktoré kráčali po móle v rozprávkových svadobných šatách Manuela Motu, bola napríklad Karolína Kurková či Miranda Kerr. „Rodina značky Pronovias stratila jedného z najmilovanejších členov. V pamäti nám zostane tak veľa kolekcií a módnych šou, tak veľa úsilia a talentu. Manuel bol skvelý partner, úžasný umelec, ale predovšetkým skvelý človek. Nikdy naňho nezabudneme," vyhlásil pre WWD Alberto Palatchi, prezident spoločnosti.



Pronovias_02

Ukážky z poslednej kolekcie Manuela Motu pre Pronovias na rok 2013. Svieže, odvážne, kreatívne a éterické. Aj takto charakterizoval autor svoje modely. V sezóne, ktorej vládne kvetinový glamour, sa to hemží sofistikovanými materiálmi, najmä ručne zdobenými látkami s krajkovými aplikáciami, s perleťovými výšivkami, pierkami či kovovými plieškami.



pripravila: Anna Salvová
foto: Pronovias


 

    4125

    Súvisiace články