Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 12. október 2021

Zalando #findyourangle: Bekim

Exhibícia fotografií od Tomáša Thurza vo Five Points Bistro je oslavou sebavyjadrenia aindividuality. Atoho, ako to všetko dokážeme premietnuť do nášho štýlu.

Zalando #findyourangle: Bekim

Exhibícia fotografií od Tomáša Thurza vo Five Points Bistro je oslavou sebavyjadrenia a individuality. A toho, ako to všetko dokážeme premietnuť do nášho štýlu. Tak, ako lokálni tvorcovia, ktorí so ZALANDOM vytvorili looky inšpirované svojím príbehom. #FINDYOURANGLE je výpoveďou o unikátnosti našej identity, a preto sme ich vyspovedali o tom, čo to znamená v dnešnom prostredí. O svojom pohľade na módu nám povedal aj Bekim. 

Móda nám okrem iného pomáha aj dotvoriť obraz o sebe a svojej identite. Akú rolu zohráva v sebavyjadrení u teba? 

Ja mám veľmi rád módu hlavne kvôli tomu, že ľudia si často o hendikepovanom človeku myslia, že by mal automaticky nosiť len tepláky, mikinu a dovidenia. Rád im ukazujem, že človek sa môže rád obliekať a mať rád módu a dobre vyzerať, a je jedno, či sedí alebo chodí.

Keby si sa mal niekomu predstaviť len pomocou outfitu, aký by si si vybral?

Pozerám na to tak, že v čom by som sa cítil dobre. To u mňa znamená tričko, prípadne mikina a džínsy alebo krátke nohavice. Bez ohľadu na to, kam idem, v tom ma najčastejšie stretneš. Samozrejme, keď som mal pred pár týždňami svadbu, tak tam som si to nedal :)

So sociálnymi sieťami robíš profesionálne. Aký máš názor na to, že aj na týchto platformách dnes vykresľujeme dôležitú súčasť obrazu o sebe pre ostatných? Nemôže sa to stať klamlivým? 

Ono to je často tak klamlivo vykreslené. Málokto na Instagram alebo na Facebook dáva, keď je nešťastný. Všetci ukazujú iba to pekné. Ja sa snažím ukázať, aj keď nemám svoj deň, ale jasné, sociálne siete sú o tom. Kto by tam dával, že sa zle cíti? Ale patrí to k životu. Keď sa ma niekto opýta, či som od začiatku bral takto, že sa mi niečo stalo, nemám problém napísať, že síce som bol aj v pohode, ale aj som si poplakal. A aj teraz mám hocikedy nervy. Takže prezentujem sa aj tak, že niekedy nemám svoj deň.

BEKIM2 min

Na aký najčastejší predsudok o sebe narážaš od ľudí, ktorý ťa poznajú len cez tvoje online pôsobenie?

Už to nejak nevnímam, ale najviac to, že som využil svoj hendikep, aby som sa stal známym! :D Neviem, ako to je možné, ale dobre.

Inklinuješ aj ty niekedy k tomu, že si niekoho “zaškatuľkuješ” podľa toho, ako na teba pôsobí na svojom profile?

Už nie, lebo sa mi stalo, že som si zaškatuľkoval a potom som spoznal toho človeka osobne a bol úplne iný. Takže už to nerobím, ale klamal by som, keby som povedal, že nikdy som to nespravil.

Foto: Tomáš Thurzo

1015

Súvisiace články