Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 11. september 2021

Mercedes-Benz Prague Fashion Week: Víťazi módnych súťaží

Každoročne je súčasťou Mercedes-Benz Prague Fashion Week aj módna súťaž Van Graaf Junior Talent. Tento rok popri tejto súťaži však dostala priestor aj súťaž Preciosa Master of Crystal.

Mercedes-Benz Prague Fashion Week: Víťazi módnych súťaží

Každoročne je súčasťou Mercedes-Benz Prague Fashion Week aj módna súťaž Van Graaf Junior Talent. Tento rok popri tejto súťaži však dostala priestor aj súťaž Preciosa Master of Crystal. Víťazné kolekcie nám predstavili Aleš Hnátek a Zuzana Ĺos-Božiková. Nahliadnite s nami do ich kolekcií.

mbpfw fashion week módna prehliadka česká móda slovenská tvorba dizajnéri mladí súťaž

VAN GRAAF JUNIOR TALENT CARD 2021: Aleš Hnátek

Aleš Hnátek ovládol tento ročník súťaže Van Graaf Junior Talent. Študent Ateliéru odevov a obuvi na UMPRUM si porotu zúskal nielen svojim udržateľným prístupom, ale aj svojou víziou módy. V kolekcii premenil spotrebný materiál na exkluzívne odevy, čím dosiahol výnimočný efekt. Autor s materiálmi experimentoval a pretvoril ich do novej podoby, pričom nezabudol ani na funkčnosť odevov. Využil nielen zbytkové materiály, ktoré zostali po výrobe iných modelov a kolekcií, ale do kolekcie priniesol aj materiály, ktoré pôvodne neboli určené pre módu. Takto sa v kolekcii ocitli napríklad látky určené na čalúnenie nábytku. Vďaka podstate týchto materiálov získala kolekcia na unikátnosti vďaka netypickým štruktúram. Estetika tejto kolekcie je asymetrická, eklektická, no pritom pôsobí kohézne. Je experimentálna, ale pritom stále nositeľná.

PRECIOSA MASTER OF CRYSTAL: Zuzana Ĺos-Božiková

Aj štrnásty ročník súťaže Preciosa Master of Crystal odprezentoval svojho víťaza počas Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Stala sa ňou Zuzana Ĺos-Božiková, ktorá zároveň získala titul Mistr kryštálu a k tomu šek na 30-tisíc korún. V rámci tejto súťaže majú možnosť súťažiť študenti z rôznych odborov a niekoľkých krajín Európy. Všetky prihlásené modely má prepájať téma českého kryštálu. Víťazka zaujala svojou kolekciou troch modelov, ktoré nazvala Transformation. Využíva v nej skyrtú silu kryštálov vo forme podkladovej látky. Modely následne zdobila šatónovými ružami Maxima, ktoré sú najviac blyštiacimi sa kameňmi svojho druhu, ale aj brúsenými perlami.

Foto: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

1105

Súvisiace články