Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 14. jún 2021

Slovenská značka kvalitného a udržateľného oblečenia SAVE ME

Tri sesternice, tri spriaznené duše, ktoré okrem rodinných a priateľských vzťahov spája aj jedinečná myšlienka - láska k prírode, životu i cestovaniu. Vďaka nej vznikla značka SAVE ME, ktorá sa môže pýšiť originálnymi módnymi kúskami.

Slovenská značka kvalitného a udržateľného oblečenia SAVE ME

Tri sesternice, tri spriaznené duše, ktoré okrem rodinných a priateľských vzťahov spája aj jedinečná myšlienka - láska k prírode, životu i cestovaniu. Vďaka nej vznikla značka SAVE ME, ktorá sa môže pýšiť originálnymi módnymi kúskami. Tie sú šetrné k planéte, zvieratkám, prírode, vyrábajú sa udržateľným spôsobom a navyše sú naše - slovenské.

Móda, ktorá je pohodlná i štýlová zároveň, a ktorú môžete kombinovať do práce i na voľnočasové aktivity, tak by sa dalo charakterizovať oblečenie značky SAVE ME. Jedna z troch zakladateliek značky približuje materiál i ekologickú stránku značky: „Kúsky od značky SAVE ME sú vyrábané výlučne z organickej bavlny, ktorá je v porovnaní s klasickou bavlnou šetrná k našej planéte, nakoľko sa pri jej pestovaní šetrí najmä pôda, nepoužívajú sa žiadne postreky, či chemikálie a v neposlednom rade sa pri opracovávaní až niekoľko sto násobne šetrí voda. Naše oblečenie sa okrem organickej bavlny, ktorá tvorí vo väčšine od 80 do 100% používaných materiálov, využíva aj recyklovaný polyester, čo znamená, že pri jeho výrobe podarilo zrecyklovať plast z PET fliaš a napomôcť tak znížiť objem plastov na našej planéte. Každý kúsok z našej kolekcie sa vyznačuje medzinárodne uznávanou certifikáciou GOTS – organický produkt.“ 

save me tricka moda znacka oblecenie pomoc 5  save me tricka moda znacka oblecenie pomoc 7 

V ponuke spoločnosti si svoje štýlové kúsky nájdu ženy i muži. Tričká a mikiny pre obe pohlavia sú dokonca riešené tak, že spolu tvoria neprehliadnuteľný pár, pritom však nie sú úplne rovnaké. Strihy jednotlivých modelov sú koncipované pre absolútny pocit "druhej kože" a pohodlia. Okrem topov, mikín a tričiek v ponuke sortimentu SAVE ME môžete nájsť aj štýlové tašky, šiltovky a šaty. Vďaka kvalitnému materiálu je životnosť oblečenia dlhodobá a bez viditeľných poškodení aj po častom nosení a praní.

save me tricka moda znacka oblecenie pomoc 2

Aj v tom je bonus a protiklad súčasného trendu fast fashion. „Pri rozhodovaní sa, aké materiály pre naše kúsky oblečenia využijeme u nás zavážili organické materiály práve z dôvodu nie len ich šetrnosti k životnému prostrediu, ale aj kvalite, ktorá je ich neoddeliteľnou súčasťou. Organické mikiny či tričká z našej ponuky vydržia naozaj dlho a ľahko nahradia niekoľko lacných kúskov, ktoré nájdeme vo fast fashion reťazcoch. Téma fast fashion a dopady, ktoré má na životné prostredie, je v týchto časoch už tak enormná, že jej vplyv narastá každým novým módnym trendom. Nie len ochrana životné prostredia, ale aj prostredie a pracovné podmienky v akom sa toto oblečenie vyrába je pre nás nesmierne dôležité a sme preto radi, že sa oblečenie značky SAVE ME vyznačuje okrem iného aj certifikáciou FAIR WEAR a PETA VEGAN. Každý z nás má však dnes už možnosť vybrať si vlastnú cestu. Nakupovať v reťazcoch, ktoré naše životné prostredie priamo poškodzujú alebo podporiť lokálne, slovenské značky, ktoré sa tieto dopady snažia znižovať,“ približuje filozofiu a hlavný cieľ značky jedna z jej zakladateliek Jaroslava.

save me tricka moda znacka oblecenie pomoc 6  save me tricka moda znacka oblecenie pomoc 8 

Okrem kvalitných kúskov oblečenia myslia majiteľky značky aj na pomoc slabším. Vplyvom pandémie a rozrastajúcej sa ekonomickej krízy prišlo mnoho podnikov a firiem z odvetvia cestovného ruchu do veľkých ekonomických ťažkostí. Financie, ktoré takto pre mnohých ľudí jednoducho "nie sú" môžu byť jediným zdrojom príjmu pre celé rodiny. Z každého predaného kúsku oblečenia preto venujú v SAVE ME 5% podniku, ktorý to najviac pre svoje prežitie potrebuje. Ktorý konkrétny to bude, môže zahlasovať každý z nás.

Viac informácií: www.saveme.sk
Instagram: https://www.instagram.com/save.me.slovakia/
Facebook: https://www.facebook.com/savemeslovakia

1731

Súvisiace články