Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 24. február 2021

Pražský fashion week odštartuje koncom apríla

Vo svete aktuálne prebiehajú lokálne edície týždňov módy, samozrejme digitálnou formou. Ak ste aj vy rozmýšľali nad tým, ako to bude vprípade najväčšieho módneho podujatia vnašich končinách, máme pre vás dobrú správu.

Pražský fashion week odštartuje koncom apríla

Vo svete aktuálne prebiehajú lokálne edície týždňov módy, samozrejme digitálnou formou. Ak ste aj vy rozmýšľali nad tým, ako to bude v prípade najväčšieho módneho podujatia v našich končinách, máme pre vás dobrú správu. Pražský fashion week sa takisto uskutoční, aj keď o niečo neskôr, ako sme zvyknutí.

Pandémia samozrejme zasiahla najrôznejšie svetové akcie vrátane fashion weekov. Lokálne edície si tak samostatne volia formáty, ktoré im najviac vyhovujú a zároveň sa riadia opatreniami v daných krajinách. Mnohé týždne módy sa tak zamerali na prezentáciu nových kolekcií prostredníctvom digitálnych platforiem, iné si zase počkajú na krajšie počasie a zlepšenie situácie, a usporiadajú predstavenie kolekcií neskôr v open air móde.

Edícia týždňa módy pre sezónu FW21 bude prebiehať od 30.apríla do 6.mája 2021. Dejiskom bude Pražská tržnica v Holešoviciach a otvorenie fashion weeku zase prebehne v priestoroch Šlechtova restaurace. Aj výberom tejto lokality sa snaží pražský fashion week nadviazať na podporu revitalizácie a kultivácie významných pražských lokalít. Keďže je zvykom, že prehliadky prebiehajú na stále iných, niekedy nečakaných miestach, organizátori opäť zvolili nové, unikátne miesta. Areál Holešovickej tržnice bol postavený medzi rokmi 1893 až 1895 podľa návrhu architekta Josefa Sardínka a v budúcich rokoch ho čaká rekonštrukcia. V minulých rokoch sa MBPFW konal napríklad v barokovom komplexe Clam- Gallasovho paláca, v zásobovacích garážach OD Kotva alebo v priestoroch karlínskej Invalidovne či v areáli kláštora Gabriel Loci.

MBPFW neustále vývoj situácie monitoruje a realizáciu fashion weeku tak podriadi opatreniam vlády. O prípravách a prípadných zmenách bude verejnosť informovaná.

Foto: MBPFW

963

Súvisiace články