Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 22. február 2021

Riaditeľ súťaže MISS Slovensko Michael Kováčik: Zastávame diverzitu a nie len prvoplánovú krásu

Tohtoročná edícia súťaže MISS Slovensko je už vplnom prúde a prihlasovanie je pre záujemkyne otvorené. Nás zaujímalo, aké dievčatá súťaž hľadá a ako bude MISS Slovensko 2021 prebiehať.

Riaditeľ súťaže MISS Slovensko Michael Kováčik: Zastávame diverzitu a nie len prvoplánovú krásu

Tohtoročná edícia súťaže MISS Slovensko je už v plnom prúde a prihlasovanie je pre záujemkyne otvorené. Nás zaujímalo, aké dievčatá súťaž hľadá a ako bude MISS Slovensko 2021 prebiehať. Prezradil nám to riaditeľ súťaže, Michael Kováčik.

Čo krása pre súťaž MISS Slovensko znamená dnes?

Slovo krása je veľmi relatívny pojem a pre každého znamená niečo iné. Pre nás v súťaži MISS Slovensko to znamená prepojenie vnútorných hodnôt a správania s vonkajšou krásou. Zastávame diverzitu a nie len prvoplánovú krásu, preto uvítam, keď sa prihlásia rôznorodé dievčatá.

Aká je ideálna kandidátka?

Mala by to byť symbióza vonkajšej a vnútornej krásy. Znie to ako klišé, ale je to tak. Hľadáme dievča, ktoré spĺňa niekoľko atribútov. Mala by mať záujem o svet médií, módu a charitu. Určite by to mal byt sociálny a spoločenský typ, ktorý vie vystupovať v spoločnosti a ktorý sa bude snažiť titul MISS Slovensko využiť naplno.

Zmenilo sa toto vnímanie v priebehu rokov? Ako sa súťaž podľa vás vyvinula?

Projekt je známy tým, že už niekoľko rokov sa spája s charitou a každý rok sa zameriavame na inú oblasť. Krása a móda by mali pomáhať, a tým sa aj riadime. Čo sa týka vizuálnej časti, zastávame prirodzenosť a nepovoľujeme žiadne plastické vylepšenia ani výrazné kozmetické úpravy. Takisto sa snažíme finálový večer a kampane tvoriť v novom duchu, aby boli chic a nadčasové.

Súťaž sa výrazne zmenila aj od vášho príchodu. Ako tieto zmeny vnímate vy?

Projekt prešiel kompletnou vizuálnou zmenou. Od portrétov, stylingu, vlasov, make-upu, súťaž sme zmodernizovali a prispôsobili môjmu štýlu, ktorý je minimalistickejší ako je u bežných súťažiach MISS typické. Čo sa týka finálového večera, na stage, hudbu a svetlá sme privolali tých najlepších, aby to bolo moderné a efektné.

Súťaže MISS vždy bývajú veľkolepé. Čo však môžu kandidátky, a neskôr aj finalistky od súťaže očakávať okrem lesku finálového večera?

Súťaž môže dievčatám dať veľa do života výrazne ich posunúť novým smerom. Absolvujú niekoľko sústredení a workshopov, stretnú sa s ľuďmi zo sveta módy a šoubiznisu a mnohými odborníkmi vo svojich odboroch. Absolvujú mediálny tréning, choreografie, kurzy etikety a vystupovania. Celková príprava na finálový večer a všetko čo tomu predchádza ponúka pre dievčatá priestor na rozvoj nových zručností a určite im to veľa dá aj po osobnej a individuálnej stránke.

Na čo ste pri minuloročných finalistkách najviac hrdý? Máte pocit, že im súťaž pomohla rozbehnúť sa?

Hrdý môžem byť na všetky tri víťazky, ktoré sa aj v rámci tejto komplikovanej situácie, kedy nie je skoro žiadna práca a možnosti prezentácie, uchytili. Majú množstvo online spoluprác. Leona Novoberdaliu nedávno nafotila titulku módneho magazínu, do toho študuje, pracuje a jej vystupovanie je na vysokej úrovni. Kristína Viglaská (2. vicemiss) sa skvelo uchytila na sociálnych sieťach, kde jej každý deň pribúdajú nové spolupráce. Viktória Podmanická (1.vicemiss) sa naďalej okrem práce a štúdia venuje charitatívnej činnosti. Takže áno, som hrdý na všetky tri dievčatá.

Kampan MISS 1

Finále kvôli pandémii minulý rok prebehlo bez divákov a za úplne iných podmienok, aké sú bežné. Bude to podobné aj tento rok?

Ako organizátori projektu sme povinní dodržiavať všetky nariadenia a obmedzenia. Ľuďom sme išli príkladom už minulé leto, keď sme deň pred finále zrušili divákov na finálovom večeri. Tento rok čakáme, kedy skončí lockdown, aby sme mohli zorganizovať semifinále a potom následne sústredenia a veľkolepé finále. Práve momentálna situácia bola dôvodom, prečo sme finále presunuli znovu na august. Ja verím, že vtedy bude situácia omnoho lepšia a aj atmosféra bude pozitívnejšia.

Aký bude harmonogram tohto ročníka?

Nový ročník súťaže už odštartoval úvodnou kampaňou, ktorá vyzýva dievčatá, aby sa prihlásili prostredníctvom online prihlášok. Prihlasovanie prebieha do 24.2.2021, aj keď už teraz zvažujeme jeho predĺženie a to práve kvôli tomu, že pravdepodobne budeme posúvať termín semifinále, ktoré je naplánované na 7. marca. Finále sa má uskutočniť 7. augusta a my už teraz pracujeme na jeho prípravách.

Aké dievčatá hľadáte? Musia spĺňať špeciálne podmienky?

Dievčatá, ktoré sa prihlasujú do projektu MISS Slovensko musia mať od 18 do 25 rokov, to znamená, že v deň finále musia byť v tomto vekovom rozmedzí. Musia byť slovenskej národnosti a bezdetné. Súťaž je známa tým, že zastáva prirodzenú krásu, preto finalistky nemôžu mať žiadne plastické operácie ani iné kozmetické úpravy.

Čo by ste dievčatám, ktoré sú nerozhodné a stále zvažujú účasť v súťaži?

Dievčatám by som odkázal, aby neváhali a prihlásili sa do súťaže, pretože tá ich môže iba posunúť ďalej a otvoriť im nové možnosti. Dostanú priestor získať cenné skúsenosti a spoznať zaujímavých ľudí, a aj keď nevyhrajú, celý ten proces, ktorý čaká dvanásť finalistiek pred finále je veľmi obohacujúci.

Do súťaže MISS Slovensko 2021 sa môžete prihlásiť prostredníctvom online formuláru na stránke www.miss-slovensko.sk/.

1643

Súvisiace články