Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 20. november 2020

Unikátne, trendové a ručne vyrábané, také sú modely slovenskej značky Mell

Príbeh značky Mell začal vroku 2017, keď Kristína - autorka značky, premýšľala, čo bude robiť po materskej dovolenke. Spolu so svojou maminou začali tvoriť modely pre deti.

Unikátne, trendové a ručne vyrábané, také sú modely slovenskej značky Mell

Príbeh značky Mell začal v roku 2017, keď Kristína - autorka značky, premýšľala, čo bude robiť po materskej dovolenke. Spolu so svojou maminou začali tvoriť modely pre deti. Mamičky detí, pre ktoré sa oblečenie vyrábalo si však vyžiadali aj ďalšie módne kúsky určené práve pre ženy.

Výrobky dámskej módy sa stretli s veľkým úspechom, a tak sa Kristína rozhodla orientovať na módu pre ženy. A bol to správny krok. Dnes má značka módneho oblečenia Mell tisícky spokojných klientov, a my vám v nasledujúcich riadkoch ponúkame príbeh o tom, ako vznikajú s láskou tvorené módne modely značky Mell.

Kto stojí za značkou Mell, predstavíte nám hlavné osoby zo zákulisia?

Za značkou Mell stoja tri ženy. Úplne na začiatku sme boli ja - Kristína, moja mamina Helena, neskôr sa k nám pridala Janka, a spolu sme našli dokonalý súlad. Každá z nás je dobrá v niečom inom a veľmi dobre si rozumieme aj v osobnom živote. Moja mamina je ten manuálne zručný človek a ona je tá, ktorá moje predstavy pretaví do hmotnej formy, Janka je zase ten technický typ, ktorý dáva všetkým papierom poriadok a prehľad (je to moja pravá ruka), a ja som ten člen tímu, ktorý ma na starosti kreativitu, návrhy, komunikovanie s verejnosťou a marketingovú oblasť.

mell moda oblecenie asymetria zeny trendy inakost online shop 2

Kto je vašou klientkou, prípadne ako by ste charakterizovali svoje modely?

Naše oblečenie je pre obyčajné, reálne ženy (samozrejme, že to myslím v tom najlepšom zmysle slova, aj sa za takú ženu sama považujem). Máme zákazníčky úspešné podnikateľky, ale aj mamičky na materskej. Sú to ženy, ktoré majú rady poctivú prácu a pohybujú sa v oblasti lokálnej módy, vážia si, že veci sú vymyslené a vyrábané na Slovensku, čím majú pre nich pridanú hodnotu. Naše veci sa vyznačujú najmä pohodlnosťou a variabilitou. Taktiež sa v našich modeloch veľa krát objavuje asymetria. My v Mell máme radi inakosť a hráme sa s oblečením, kombinujeme nekombinovateľné, ale v rozumnej miere. Snažíme sa tvoriť veci, ktoré sú iné. Naše oblečenie môžete nosiť aj na pracovné stretnutia, ale aj na nedeľnú prechádzku do mesta, na kávičku, ale aj na víno s kamoškami. Je to móda pre ženy, ktoré sa neboja vytŕčať z davu a majú radi zaujímavé kúsky. Nebojíme sa farieb, oblečenie, ktoré tvoríme má prepracované strihy, ktoré sa dajú ľahko kombinovať. Minimalisticky extravagantné, odvážne, ale stále nositeľné a ženské.

Čím sa pri tvorbe modelov inšpirujete?

Inšpirujem sa všetkým naokolo. Pozorujem ženy na ulici, pinterest, instagram a aj môj vlastný šatník. Keď ma niečo zaujme, rozmýšľam nad tým, a začína pracovať môj kreatívny procesor v hlave. Rozmýšľam, mením, kombinujem, a potom to celé mamine opíšem a ona sa pustí do šitia nového modelu. Kým vznikne finálny model, preddchádzajú tomu aj dve - tri verzie, ktoré neustále upravujeme a dolaďujeme.

mell moda oblecenie asymetria zeny trendy inakost online shop 4  mell moda oblecenie asymetria zeny trendy inakost online shop 6 

Aký módny kúsok z vašej kolekcie je pre vás "top"?

Toto je ťažká otázka. Mám ich viacero napr. sukňonohavice a sukňokraťasy, skvelé kúsky, ktoré sa dajú kombinovať aj elegantne, ale aj športovo. Taktiež mikinošaty 2v1, ktoré sú extrémne pohodlným kúskom, ktorý je však stále ženský a zaujímavý. No a posledná moja srdcovka, ktorá je zároveň aj našou novinkou, sú naše Mell kabelky - Kamellky. Je to presne ten produkt z nášho portfólia, ktorý úplne vystihuje mňa ako osobu ale aj značku Mell a smer, ktorým sa chceme uberať. Sú variabilné, sú iné, sú odvážne, sú ženské a sú minimalisticky extravagantné. Milujem ich.

Momentálne sme v náročnom období pandémie, ako ovplyvnila táto skutočnosť vaše podnikanie?

Pandémia nás ovplyvnila asi najviac ako sa dalo. Na jednej strane to bol veľký smútok a sklamanie, pretože sme mali kompletne pripravenú novú kolekciu, plný sklad našitých vecí. Tým, že sme boli závislé na príležitostných trhoch, a tie sa všetky zrušili, náš predaj bol otázny, ale našťastie nás naše zákazníčky podržali a v prvej vlne nakupovali cez e-shop. Avšak vedelo o nás stále málo ľudí, a vedeli sme, že ak niečo neurobíme, značka Mell zapadne prachom. A práve toto nás "nakoplo", aby sme sa začali viac venovať marketingu a online predaju. Rozhodli sme sa investovať do nášho e-shopu a vzdelávania sa. S profesionálkou Marikou Majorovou sme začali našu značku rozvíjať. A môžem povedať, že dnes už sme sa posunuli o level vyššie. Našli sme cestu, ktorou by sme sa chceli vydať, čo nás veľmi teší.

mell moda oblecenie asymetria zeny trendy inakost online shop 1

Čo pripravujete pre svoje klientky momentálne?

Robíme všetko pre to, aby sme na jar v novej kolekcii ukázali značku Mell takú, akú ju chceme mať. Odvážnu, hravú, pohodlnú, minimalisticky extravagantnú. Úplnou novinkou je aj realizácia nášho českého eshopu. V lete sme po prvý krát s Mell navštívili Prahu na Dyzajn markete. Úspech, ktorí sme tam zažili bol neskutočný. České zákazníčky boli neuveriteľne príjemné a nadšené z našich kúskov. Kvôli tomu sme sa rozhodli im uľahčiť u nás nakupovanie a urobili sme tento krok.

Na záver nám prosím dajte zopár tipov na obľúbené kúsky vašich zákazníkov.

Ako prvú by som spomenula vestu, ktorá sa na prvý pohľad môže zdať, ako úplne obyčajný kúsok. V tomto prípade ide ale o jej najväčšiu výhodu, skombinujete ju s čímkoľvek (krátke nohavice, legíny, rifle, nohavice).

Ako druhý kúsok by som chcela vydvihnúť našu basic mikinu, ktorá asi momentálne nechýba v žiadnom ženskom šatníku, my sme ju však urobili trochu inak, s vysokými patentmi na rukávoch, ktoré dodávajú tomuto kúsku viac ženskosti a inakosti, čo my v Mell máme tak rady.

Tretí tip sú mikinošaty 2v1. Kúsok, ktorý v sebe zahŕňa hneď dva modely. Keď odzipsujete spodnú čiernu časť, vznikne crop top mikina, naopak, keď ju necháte v celku môžete ju nosiť ako šaty k vysokým čižmám, ale aj k džínsom a teniskám.

mell moda oblecenie asymetria zeny trendy inakost online shop 10

A posledný tip sú jednoznačne naše nové Mell kabelky takzvané Kamellky. Je to veľmi fashion kúsok, ktorý hrá v outfite dominantnú úlohu. Keď ho budete mať na sebe, určite ho nikto neprehliadne!

Viac informácií: www.mell-shop.sk

2165

Súvisiace články